Oostende is trotse Rode Neuzenstad

Posted on Posted in In de pers
Stad Oostende zet zich graag in om de weerbaarheid van jongeren bespreekbaar te maken en aandacht te hebben voor hun mentaal welzijn. De Stad is er dan ook fier op om een Rode Neuzenstad te zijn.

Goed in je vel zitten is uitermate belangrijk. Uit onderzoek blijkt echter dat 1 op 5 jongeren kampt met mentale problemen. Dit kan leiden tot spijbelgedrag, het vroegtijdig verlaten van de schoolbanken of depressies. Om deze problematiek in de kijker te zetten, riep Q-music in 2015 ‘Rode Neuzen Dag’ in het leven. Dit jaar is vrijdag 4 december ‘Rode Neuzen Dag’.

Flashmob

Ook voor Stad Oostende is een goede mentale gezondheid van de inwoners – en zeker ook van de jongeren – belangrijk. Om de problematiek bespreekbaar te maken en om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van de jeugd, organiseerde Conservatorium aan Zee vorige donderdag 26 november een flashmob. Het resultaat is te zien op de Facebookpagina van Stad Oostende.

Ostend is Music en #ShareYourSong

Het project ‘Ostend is Music’ zet muzikaal talent uit Oostende in de kijker met optredens en een Spotifylijst met alleen maar Oostendse muziek. We roepen dan ook iedereen op om zoveel mogelijk muziek uit die lijst op sociale media te delen met de hashtag #ShareYourSong. Dat is namelijk ook een onderdeel van de Rode Neuzen Dag. Qmusic zal op Rode Neuzen Dag zoveel mogelijk #ShareYourSong-liedjes draaien, om jongeren die nood hebben aan sociaal contact te ondersteunen. Het zou mooi zijn als daar ook heel wat muziek bij zit uit de Stad aan Zee

Doe mee

Wie op een andere manier zijn/haar steentje wil bijdragen of geld wil inzamelen voor ‘Rode Neuzen 2020’ kan zich inschrijven via www.rodeneuzen.be. In het stadhuis, de bibliotheek en een aantal andere stadsgebouwen staan nog tot en met 4 december spaarpotten waarmee geld ingezameld wordt voor ‘Rode Neuzen’.