EconomieEconomisch HuisOostende - De Stad aan ZeeToerisme

Oostendse winkels nu ook na de openingsuren open voor exclusieve privé shopping

Posted

Sinds 11 mei zijn de winkels in Oostende weer open voor publiek. Door de maatregelen ten gevolge van COVID-19 kunnen shoppingevenementen momenteel niet georganiseerd worden. Toerisme Oostende vzw en het Economisch Huis komen daarom met een alternatief voor de gekende Late Night Shopping waarbij personal shopping centraal staat. De deelnemende boetieks bieden tot 31 augustus exclusieve Privé Shoppingsessies op afspraak aan, bovenop de gewone openingsuren. Zo krijgen de klanten een persoonlijke shopervaring, met de nodige voorzorgsmaatregelen. 

Na 6 weken sluiting openden de winkels op 11 mei opnieuw hun deuren. De huidige maatregelen ten gevolge van het coronavirus steken echter een stokje voor veel geplande toeristische evenementen deze lente en zomer. Als dé Shoppingstad aan Zee willen Toerisme Oostende vzw en het Economisch Huis er alsnog voor zorgen dat de lokale boetieks een extraatje kunnen bieden aan hun klanten.

Persoonlijk stijladvies

Bij de Privé Shopping worden klanten extra in de watten gelegd met persoonlijk stijladvies en andere extraatjes, en dit zonder de opgelegde gezondheidsmaatregelen uit het oog te verliezen. De deelnemende zaken organiseren de privé shoppingsessies volledig zelf, zodat de persoonlijke touch van de winkel behouden wordt. Het doel is om de klanten zo goed mogelijk te bedienen, te inspireren en te helpen met stijl- en/of interieuradvies. Om de gezondheid van de klant en de winkelmedewerker te garanderen, wordt er maar één klant per sessie toegelaten. Kinderen kunnen vergezeld worden van één ouder.

Oostende is klaar voor veilig shoppen

Vorige week ging het circulatieplan voor de meest drukke winkelwandelstraten in voege. Dit plan, met éénrichtingsverkeer waar nodig, stelt de veiligheid van de bezoekers, bewoners en het winkelpersoneel voorop, zodat iedereen veilig door de straten kan wandelen en daarbij de sociale afstand kan bewaren. Via dit plan toont Oostende dat shoppers met een gerust gemoed en zonder schrik opnieuw een bezoekje kunnen brengen aan hun favoriete winkels.

“In deze moeilijke periode moeten we creatief te werk gaan. De Privé Shopping biedt voordelen voor zowel klant als uitbater”, aldus burgemeester Bart Tommelein. “Het is belangrijk dat we ook nu onze naam als dé Shoppingstad aan Zee waarmaken.”

“Oostende heeft een imago opgebouwd als shoppingstad met een aantrekkelijk winkelaanbod voor iedere doelgroep”, stelt schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn. “Ook nu is het belangrijk dat we de shoppers op een gepaste manier verwelkomen en onze handelaars een extra platform bieden om succesvol te kunnen heropstarten.”

Overzicht van alle deelnemende zaken vind je hier: https://www.visitoostende.be/nl/prive-shopping