Oproep tot kandidaatstelling gemengde commissies.

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee
Stadhuis Oostende
Stadhuis Oostende

Op de gemeenteraad van 26 april 2013 werd de kwalitatieve samenstelling van de nieuwe gemeentelijke gemengde commissies bouwkundig erfgoed en digitalisering goedgekeurd. Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld), bevoegd voor beide beleidsdomeinen, lanceert daarom de oproep tot kandidaatstelling van deskundigen die in deze adviescommissies zullen zetelen.

Om een goed erfgoedbeleid in Oostende tot stand te laten komen, is het noodzakelijk dat er verder wordt ingezet op inspraak en transparantie. Via een gemengde gemeentelijke commissie kan het erfgoedbeleid verder worden aangestuurd. Die commissie zal m.a.w. ondersteunend werken voor het algemeen lokaal erfgoedbeleid en niet-bindende adviezen formuleren opdat het integrale erfgoedbeleid vorm zou krijgen’, verduidelijkt Eerste Schepen Tommelein (Open Vld).

‘Ook wat betreft de digitalisering van de stad is het noodzakelijk dat de Oostendenaar hier actief bij wordt betrokken. Een digitaal actieplan werd ondertussen opgesteld maar voor de concretisering en uitvoering ervan, willen we een zo breed mogelijk draagvlak creëren’, aldus Tommelein (Open Vld).

Geïnteresseerden voor één van deze commissies kunnen daarom tegen uiterlijk 1 juli 2013 hun kandidatuur indienen bij het College van Burgemeester en Schepenen, Vindictivelaan 1, Oostende. De deskundigheid van de kandidaten moet worden aangetoond aan de hand van diploma’s, bekwaamheidsattesten en/of nuttige referenties inzake erfgoed of digitalisering.

  • Meer info commissie Erfgoed: Yves Verhoest, directeur RoWEM, T 059/56.20.82 of bij Gregory Casteels, secretaris van de huidige GECORO, T 059/56.20.87. 
  • Meer info commissie Digitalisering: Ollivier Francq, diensthoofd IT, T 059/59.11.56 
  • De nominatieve  samenstelling gebeurt door de Gemeenteraad.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.