Politie Oostende bereikt vele honderden mensen met succesvolle politiedag

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Politie

Knappe inkijk in werking van politie

Politie Oostende blikt met een deugddoend gevoel terug op de eerste Politiedag in zowat een kwarteeuw. Tijdens de vele demonstraties stonden er constant tussen de 300 en 400 nieuwsgierigen te kijken, minstens nog eens zoveel volk nam een kijkje bij de infostanden. “Een waar succes”, stelden zowel burgemeester Tommelein als korpschef Caestecker vast.

Met gezonde spanning leefde Politie Oostende toe naar de eerste Politiedag in meer dan twintig jaar. Wat toen nog een parade en ceremonieel gegeven was, staat nu te boek als een interactief en informatief evenement. Bij de vele infostanden langs de Leopold III-laan konden bezoekers speciale politie-uitrustig aantrekken, plaatsnemen in een politievoertuig of op een -motorfiets, en hun licht opsteken over de carrièremogelijkheden bij Politie Oostende. Dan waren er ook nog demonstraties van de hondenbrigade, motorrijdersploeg, Fox-fietssectie en het bijzonder bijstandsteam. Een knappe oefening van de openbare ordedienst met steun van de federale cavalerie sloot de Politiedag af.

Knappe inkijk

“Dit evenement gaf een knappe inkijk in de werking van Politie Oostende en verkleint ook de kloof met de inwoners. Naast handhaving en veiligheid is ook de aanspreekbaarheid van de politie een belangrijk item. De Politiedag sluit daar netjes op aan. Een pluim voor de organisatie”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

Grote interesse

Het enthousiasme was groot, zowel bij de politie zelf als bij de vele bezoekers, merkt korpschef Philip Caestecker op. “Onze mensen hebben speciaal voor deze dag mooie en interessante demo’s samengesteld. Kinderen gaven hun ogen de kost en waren gefascineerd door onder meer de politiehonden en -voertuigen, anderzijds toonde het oudere publiek oprechte en diepgaande interesse in wie we zijn en wat we doen. Tijdens de demonstraties vatten constant tussen de 300 en 400 kijklustigen post. Neem daar nog eens de bezoekers van de infostanden bij, dan zit je er met een schatting van 1.000 bezoekers op piekmomenten dicht bij. Om je een idee te geven: onze rekruteringsstand begon met het aantal bezoekers te turven, maar op een bepaald moment raakten ze gewoonweg de tel kwijt – zo druk was het dus. Tientallen bezoekers toonden ook verregaande interesse over een loopbaan bij Politie Oostende en vroegen in detail het verloop van de selectie en carrièremogelijkheden. Dat stemt ons hoopvol voor de toekomst.”

Politie Oostende zal het evenement eerst evalueren alvorens een nieuwe datum te prikken.