Stad Oostende lanceert campagne met eigen medewerkers om O-punt in de kijker te zetten

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

In mei lanceerde Stad Oostende O-punt, één contactpunt om iets te melden, vragen, delen en dat online, telefonisch, per mail en fysiek gemakkelijk bereikbaar is. De stad lanceert een campagne met de gezichten van de eigen medewerkers om O-punt nog beter bekend te maken.

Een klantvriendelijke en toegankelijke stad voor iedereen. Daar streeft Stad Oostende naar. Als inwoner zit je soms met vragen of suggesties. Maar hoe word je op de snelste manier verder geholpen?

In mei lanceerde Stad Oostende daarom O-punt, één contactpunt om iets te melden, te vragen of te delen. Dat contactpunt is bovendien gemakkelijk bereikbaar: zowel online, telefonisch, per mail en fysiek. Duidelijk en transparant, laagdrempelig en toegankelijk, voor elke Oostendenaar. Jouw stad, jouw vragen, jouw ideeën, jouw reacties. Je kan er voortaan mee terecht bij O-punt.

Nieuwe campagne met de gezichten van medewerkers van Stad Oostende

Om O-punt nog beter bekend te maken bij de Oostendenaars, lanceert de stad een uitgebreide campagne. De gezichten van deze campagne zijn 18 medewerkers van Stad Oostende, zowel van O-punt als van een aantal andere diensten. Want elke medewerker is een aanspreekpunt van de stad. Je komt ze binnenkort tegen in het straatbeeld: op digitale affiches aan de bushokjes, op bakens en in het Stadsmagazine. De stad werkte voor deze campagne samen met de Oostendse fotograaf Nick Decombel.

In het Stadhuis en op de Campus Edith Cavell zullen de Oostendenaars het O-punt nog gemakkelijker vinden door de nieuwe bestickering en een blauwe loper.

Oostendenaars vinden de weg naar het meldpunt

Samen met O-punt werd ook het nieuwe meldpunt gelanceerd. Dit systeem vervangt de vroegere ‘signaalkaarten’. De Oostendenaars vinden de weg naar dit meldpunt, want in de periode van 23 mei t.e.m. 15 september 2022 ontvingen we in totaal 3.324 meldingen. 169 daarvan waren suggesties, en de stad kreeg ook positieve feedback in de vorm van 97 complimenten. De rest waren meldingen waarvoor zo snel mogelijk een oplossing gezocht werd. Je kan ​ eenvoudig een compliment, suggestie, melding of klacht doorgeven via de website www.oostende.be/O-punt.

Ook de gemeenschapswachten en gemeentelijke vaststellers kunnen via een app meldingen invoeren als ze in de stad zaken zien die voor verbetering vatbaar zijn. In totaal werden er zo 557 meldingen gemaakt.

Je kan O-punt bereiken via het e-mailadres O-punt@oostende.be of via het gratis nummer T 0800 1 8400. Je kan tijdens de openingstijden ook terecht in het Stadhuis (Vindictivelaan 1) of in de Campus Edith Cavell (Edith Cavellstraat 15). Opgelet, voor de meeste dienstverlening heb je een afspraak nodig. Kijk daarvoor op www.oostende.be.