Politie Oostende doet oproep naar eigenaars van gevonden grafornamenten

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Politie

Naar aanleiding van een onderzoek rond vandalisme en diefstal op de begraafplaats in de Stuiverstraat, kon de politie een 40-tal (koperen) objecten/grafornamenten recupereren.

Wij zijn op zoek naar de nabestaanden. Is er een voorwerp verdwenen of beschadigd aan of op de rustplaats van een nabestaande? Neem dan contact op met ons en bezorg zoveel mogelijk bewijzen (foto’s/facturen) om de identificatie makkelijker te maken.

Maak online een afspraak voor aangifte op het wijkkantoor van Stene/Zandvoorde/Konterdam. Mogelijks herken je een gestolen voorwerp.

“Met de komst van de donkere dagen, en de traditionele herdenkingsmomenten op 1 en 2 november, willen we de burger oproepen om waakzaam te zijn op de begraafplaatsen, geeft burgemeester Bart Tommelein mee.

“Ga geregeld langs en – belangrijk – meld het aan de politie als je iets verdachts ziet,” voegt korpschef Philip Caestecker daar nog aan toe. “Ook beschadigingen of vandalisme mogen steeds aangegeven worden. Als er bij politie geen aangifte of melding wordt gedaan, dan kunnen wij geen onderzoek starten.”

Een afspraak maken doe je via de website van de Lokale Politie Oostende: Appoint Agenda

• Kies voor de rubriek ‘Diefstal zonder verdachte en/of zonder inbraak’
• Kies voor het wijkkantoor ‘Stene/Konterdam’
• Kies het voor jou meest geschikte tijdstip