Renovatie herenwoningen/ herontwikkeling naar 5 appartementen en winkel / “Villa Cézanne” in wijk Hazegras Oodstende

Posted on Posted in In de pers, Oostende - De Stad aan Zee, Wonen

Corbeau.be // Het komende jaar maakt Corbeau Vastgoedontwikkeling werk van de renovatie van twee historische herenwoningen (huisnummers 36 en 38) langsheen de Graaf de Smet de Naeyerlaan in de Oostendse Hazegras wijk. Hoewel beide panden strikt gezien geen beschermd erfgoed zijn, bepalen ze mee de bredere uitstraling van het patrimonium in de wijk en worden ze stijlvol en met respect voor de orginele elementen gerenoveerd.

De wijk Hazegras is al jaren in verandering en vormt een mooi voorbeeld van kwalitatieve heropwaardering binnen een stadskern. Door een evenwichtig beleid met enerzijds ontwikkeling door nieuwbouw en anderzijds aandacht voor de renovatie en herontwikkeling van bestaand patrimonium realiseerde de Stad Oostende de voorbije jaren een geslaagde buurtreconversie. Corbeau Vastgoedontwikkeling draagt hier nu – letterlijk – een steentje aan bij met de ontwikkeling van het renovatieproject Villa Cézanne.

Samen met architectenbureau A1AR en de diensten van de Stad Oostende werd gezocht naar een nieuwe invulling voor de prachtige herenwoningen. De samenvoeging van beide panden zal leiden tot vijf nieuwe appartementen, die zowel voldoen aan alle hedendaagse (energie- en isolatie) normen en tegelijk ook de charme en authenticiteit behouden van o.a. de originele gevels, klassieke stijlelementen binnenin en de hoge plafonds.

Op het gelijkvloers wordt een ruime fietsenberging ingepland voor de toekomstige bewoners. De General Stores-wijnwinkel onderaan het gebouw blijft tijdens (en na) de werken open en toegankelijk. De werken werden eind januari 2022 opgestart, met als beoogde datum van oplevering januari 2023. Via de Facebook en Instagram pagina’s delen we de komende maanden regelmatig beelden en updates van de werken.