Rustende zeehonden op het strand

Posted on Posted in Energie 2016 - 2018

In de loop van de middag liepen bij de Oostendse politie tientallen telefoontjes binnen van wandelaars die zich zorgen maken over zeehonden op het strand. ‘Meestal gaat het om gezonde dieren die gewoon aan het rusten zijn. We vragen met aandrang om de zeehonden met rust te laten en voldoende afstand te houden’ zegt burgemeester Bart Tommelein. Wie overtuigd is dat het toch om een ziek dier gaat kan bellen naar 0477 34 58 90.

Ondanks eerder informatiecampagnes is het brede publiek nog steeds niet vertrouwd met het fenomeen van de rustende zeehonden. Een zeehond gespot op het strand? Laat het dier met rust. Zeehonden kunnen makkelijk enkele dagen op het droge blijven. Bij mooi weer rusten ze vaak op het strand, op een golfbreker of op andere plaatsen. Ze genieten ook graag van de zon.

Het is belangrijk om zeker twintig meter afstand te houden. Zeehonden zien er lief uit maar ze hebben scherpe tanden en een beet kan heel pijnlijk zijn. Zieke zeehonden kunnen bovendien ziektes hebben die overdraagbaar zijn op mensen en huisdieren, zoals honden. ‘Maar meestal gaat het om gezonde dieren die gewoon aan het rusten zijn. We vragen met aandrang om voldoende afstand te houden en steeds de instructies te volgen van onze hulpdiensten’ zegt burgemeester Bart Tommelein.

Een gezonde zeehond herken je aan zijn banaanhouding, is alert, gromt en heeft geen wondjes. Denk je dat het om een zieke zeehond gaat? Heeft het dier een platte houding, heeft het wondjes, is het aan het hoesten? Gelieve dan niet naar de politie te bellen, maar wel naar 0477 34 58 90. Op de afbeelding zie je hoe je een gezonde zeehond kunt onderscheiden van eentje die mogelijk hulp nodig heeft.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.