Sportpark De Schorre krijgt nieuwe atletiekpiste

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Sport

De atletiekpiste aan sportpark De Schorre bevindt zich al enkele jaren in slechte staat. Daarom besliste Stad Oostende om een nieuwe ‘sintelbaan’ aan te leggen.

De huidige atletiekbaan is dringend aan vernieuwing toe. Tijdens de natte wintermaanden is er vaak heel wat wateroverlast. In de zomerperiode bestaat er dan weer gevaar voor kwetsuren omdat de atletiekbaan er oneffen bij ligt. Stad Oostende besliste daarom om te investeren in de heraanleg van een nieuwe atletiekpiste.

De groep niet-georganiseerde sporters blijft groeien in Oostende, de lopers onder hen willen graag gebruik maken van een veilige looppiste. De synthetische tartanpiste in het Jozef Verhellestadion is vooral bedoeld voor clubs en professionele sporters, en is bovendien zeer gevoelig voor schade bij het gebruik ervan met niet-aangepast schoeisel. Met de aanleg van de sintelbaan in sportpark De Schorre voorziet de stad een vrij te betreden piste die voor elk soort schoeisel geschikt is.

De werken gaan van start eind januari en zullen een tweetal weken duren. Het gaat om een investering van 97.080,48 euro (excl. btw).