Stad Oostende laat van zich horen met gloednieuw geluidslogo

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Naast een beeldlogo, heeft Oostende voortaan ook een geluidslogo. Het vrolijke deuntje werd door Stad Oostende en Toerisme Oostende ontwikkeld om Oostende herkenbaar te maken in radiospots, podcasts, video’s en meer. Ook wie belt naar de stadsdiensten en eventjes moet wachten, krijgt het te horen.

Een ‘geluidslogo’ is een kort, herkenbaar deuntje dat je meteen associeert met een bepaald merk, in dit geval Stad Oostende. Net zoals veel bekende merken een unieke melodie gebruiken bij hun promotie, heeft nu ook Stad Oostende zo’n karakteristiek deuntje.

Op zoek naar het geluid van Oostende

Stad Oostende en Toerisme Oostende vzw ontwikkelden het logo samen met een gespecialiseerd productiehuis. Om te achterhalen hoe Oostende klinkt, gingen ze met verschillende muzikanten aan de slag om het DNA van de stad om te zetten in een geluidslogo.

Het resultaat is een opgewekte en eigenwijze tune, die de hele dag in je hoofd blijft hangen. In het geluidslogo zit zowel een pittige dosis rock ’n roll als het onbezorgde vakantiegevoel dat eigen is aan de Stad aan Zee. Er is zowel een kort en bondig geluidslogo ontwikkeld, als een volledig nummer. Beluister ze hier: