Stad Oostende organiseert culinaire-literaire avond in Mu.ZEE

Posted on Posted in Internationale Samenwerking, Oostende - De Stad aan Zee

Om de stedenband met onze Argentijnse zusterstad, Ostende, in de kijker te plaatsen, organiseert Stad Oostende op zondag 12 juni een culinaire-literaire avond in Mu.ZEE met schrijfster Heleen Debruyne en accordeoniste Anne Niepold.

In samenwerking met Mu.ZEE organiseert Stad Oostende een culinaire-literaire avond op zondag 12 juni in de toegangshal van het museum.

Culinaire-literaire avond

Stroop je mouwen op en maak onder begeleiding van een kok je eigen empanada. Dit typische hartige Argentijns gebak vul je met vlees of een vegetarische variant.

Tijdens het bakken van de empanada’s neemt schrijfster Heleen Debruyne je mee doorheen de rijke geschiedenis van het Argentijnse Ostende. Heleen vertelt een fictief verhaal over het ontstaan van onze zusterstad. Tussen het verhaal in meanderen de accordeonklanken van Anne Niepold die je laten dagdromen over de parel van de Atlantische kust. Op het einde van de avond kan je de eigengemaakte empanada’s verorberen.

België-Argentinië. Trans-Atlantische modernismen, 1910-1958

Tot slot kan je met je ticket ook een bezoek brengen aan de tentoonstelling België-Argentinië. Trans-Atlantische modernismen, 1910-1958 in Mu.ZEE. Deze expo onderzoekt de artistieke banden tussen België en Argentinië in de periode 1910 tot 1958 en zoomt in op de Belgische-Argentijnse kunstenaar Julio Payro, de Belgische kunstenaar Victor Delhez die na de dood van zijn ouders uitweek naar Argentinië en de Argentijnse advocaat Ignacio Pirovano, vriend van en verzamelaar van het werk van Vantongerloo.

We geven je hieronder nog eens het volledige programma mee:

  • 16.00-18.00 uur: vrij bezoek tentoonstelling België-Argentinië – Trans-Atlantische modernismen, 1910-1958
  • 18.00-18.30 uur: workshop empanadas
  • 18.30-19.30 uur: verhaal Heleen Debruyne en accordeonmuziek van Anne Niepold
  • 19.30-20.30 uur: verorberen empanadas

Tickets kosten 15 euro en zijn te koop via het UiTloket. Er is keuze uit vegetarische empanadas of empanadas met vlees.