Oostende klaar voor een druk weekend: mobiliteits- en parkeertips

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Het zal druk worden in Oostende dit weekend. Om vlot in Oostende te geraken neem je best de fiets of het openbaar vervoer. Wie de trein neemt, raadpleegt best de applicatie van de NMBS. Er zijn dit weekend werken aan het spoor tussen Brugge en Gent waardoor de dienstregeling aangepast werd. Kom je met de wagen, dan kan je parkeren bij diverse parkings in de stad. Op 21 en 22 mei wordt ook de gratis Strandparking in de Stapelhuisstraat opengesteld. Zo wil stad Oostende een goede bereikbaarheid en voldoende parkeercapaciteit garanderen.

Van 19 mei tot en met 22 mei vindt Oostende voor Anker opnieuw plaats. Traditioneel komt daar heel wat volk op af. Op 21 en 22 mei zijn er ook zes concerten van K3 gepland in het Kursaal. En de weersvoorspellingen zijn goed, het belooft een zonnig weekend te worden. Grote kans dus dat er veel volk in Oostende zal vertoeven. Om vlot in Oostende te geraken, alvast deze tips:

Neem de fiets of het openbaar vervoer

In de hele stad zijn op verschillende plaatsen extra fietsenstallingen voorzien vlakbij de haven. Ideaal om Oostende voor Anker te bezoeken. Met de bus en tram geraak je gemakkelijk in het midden van het centrum. Ook met de trein blijft Oostende bereikbaar. Hou wel rekening met werken aan het spoor tussen Gent en Brugge in het weekend van 21 en 22 mei. De treinreis duurt hierdoor iets langer. Het is aan te raden om de applicatie van NMBS in de gaten te houden, daar vind je de meest up-to-date dienstregeling. Voor de stations gelegen tussen Brugge en Oostende voorziet NMBS vervangbussen.

Parkeertips

Voor wie toch met de wagen naar Oostende komt, zijn er meerdere parkeeropties:

  • Parking NMBS-Zee (Konterdamkaai 22, open 7/7 en 24/24) met voordelig tarief in het weekend
  • Gratis Strandparking (Stapelhuisstraat 1, open 24/24, enkel op zaterdag 21 en zondag 22 mei). Via de grote invalswegen is deze parking vlot bereikbaar. De Lijn voorziet na overleg met stad Oostende bussen die je van aan de ingang van de parking tot in het centrum brengen. De tarieven De Lijn zijn van toepassing.
  • Gratis randparking P3 Oosteroever (Ankerstraat, tegenover trampolinepark Hangtime langs de Kustbaan, open 7/7 en 24/24). Met de gratis overzetboot of met de tram sta je snel in het centrum van de stad.
  • Andere betaalparkings vind je hier.

Oostende voor Anker

Oostende voor Anker is het evenement voor iedereen die interesse heeft in maritieme geschiedenis. Meer dan 150 schepen zetten koers naar Oostende: van driemasters over binnenschepen tot de kleinste overnaadse sloep. De straten en pleinen rond de dokken gonzen van de bedrijvigheid. Maak kennis met oude scheepsambachten, proef vers gebakken of gerookte vis, geniet van de vele optredens… We geven je graag de 5 toppers van Oostende voor Anker mee, geselecteerd door curator Hubert Rubbens.