Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende roept organisatoren op om hun evenementen te spreiden

Posted

Veel enthousiaste organisatoren zijn na de versoepeling van de coronamaatregelen meteen in gang geschoten. Momenteel zijn er echter zodanig veel evenementen gepland, dat het evenwicht zoek is. De stadsdiensten kunnen de aanvragen amper bijhouden en voor de hulp- en veiligheidsdiensten is het niet evident om telkens voldoende mensen in te zetten. Stad Oostende roept organisatoren op hun evenementen te spreiden, in het belang van iedereen, zowel inwoners als bezoekers.

Door de versoepelingen van de voorbije maanden, kunnen er opnieuw kleine en grote evenementen doorgaan, zolang die aangepast zijn aan de geldende maatregelen. Stad Oostende juicht dit toe en begrijpt dat zowel organisatoren van evenementen als het publiek enthousiast zijn dat we opnieuw meer kunnen samenkomen. Het aantal aanvragen voor de organisatie van evenementen in Oostende voor de eerstkomende dagen, weken en maanden is echter ontzettend groot.

Spreiding van evenementen voor een leefbare en veilige stad

De Stad lanceert daarom een nieuwe oproep naar organisatoren, verenigingen, bedrijven en alle inwoners om niet allemaal tegelijk evenementen te organiseren in deze nazomerperiode. De stad heeft een beperkte draagkracht, bijvoorbeeld qua mobiliteit. Nu het ergste van de coronacrisis achter de rug lijkt, wil Stad Oostende de stad graag leefbaar, veilig en gezond houden.

De massale aanvragen leggen ook een grote druk op de hulpdiensten, de veiligheidsdiensten en de stadsdiensten die voor logistieke of administratieve ondersteuning zorgen.

“We willen graag het evenwicht bewaren en het aantal evenementen in de eerste weken en maanden onder controle proberen te houden. Het is nu eenmaal niet mogelijk om alle ‘verloren’ evenementen van het laatste anderhalf jaar tegelijk te laten plaatsvinden. Een goede spreiding over het hele jaar is belangrijk, zowel voor Oostendenaars als voor bezoekers van de stad” besluit burgemeester Bart Tommelein.