Coronacijfers in Oostende: wekelijkse update (08/09)

Posted on Posted in Covid-19, Oostende - De Stad aan Zee

Het aantal coronabesmettingen in Oostende daalt voor de vierde week op rij. De woonzorgcentra blijven volledig coronavrij. Bij de opstart van de scholen blijft het aantal besmettingen voorlopig beperkt. 79,5% van alle Oostendenaars is intussen volledig gevaccineerd.

De afgelopen week werden er in Oostende 36 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. De cijfers zijn voor de vierde week op rij gedaald, dit keer met 36,8%. Relatief waren er vorige week 50,2 besmettingen per 100.000 inwoners. Bijna de helft (47,2%) van de positieve gevallen werden vastgesteld bij Oostendenaars jonger dan 19. De afgelopen week vonden 3 besmettingen (of 8,3%) plaats bij 65-plussers.

Woonzorgcentra, scholen en ziekenhuizen

Alle woonzorgcentra in Oostende zijn opnieuw coronavrij, er zijn geen besmettingen bij bewoners of personeel vastgesteld. In 5 scholen is telkens 1 leerling positief getest. Omdat de symptomen zichtbaar werden in de eerste schoolweek, zijn de besmettingen wellicht opgelopen tijdens de laatste vakantieweek.

In de Oostendse ziekenhuizen liggen momenteel 4 patiënten met corona: 3 in AZ Damiaan en 1 in campus Serruys van het AZ Sint-Jan. Die laatste patiënt ligt op de afdeling Intensieve Zorgen.

Er werden 254 testen afgenomen in het test- en triagecentrum in de Edith Cavellstraat, 23 met positief testresultaat (9,1%). In het testcentrum op de luchthaven, waar mensen ook zonder doorverwijzing van de huisarts terechtkunnen, werden 392 testen afgenomen, waarvan 6 (1,5%) positief.

78,6% van alle Oostendenaars volledig gevaccineerd

91% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg minstens één prik, 89,4% is volledig gevaccineerd. Over de hele bevolking gezien is nu 79,5% volledig gevaccineerd. In vaccinatiecentrum Kursaal werden in totaal al 131.745 prikken gezet.