Vaccinatiecentrum Kursaal sluit op 9 oktober de deuren na succesvolle vaccinatiecampagne

Posted on Posted in Covid-19, Oostende - De Stad aan Zee

De vaccinatiecampagne en het vaccinatiecentrum Kursaal draaiden het afgelopen jaar op volle toeren. En met succes, er werden al bijna 135.000 vaccins uitgereikt aan inwoners van Oostende en Middelkerke. De vaccinatiegraad ligt ook erg hoog: 90% van de volwassen inwoners is gevaccineerd. Wie nu nog gevaccineerd wil worden, kan voor een eerste prik terecht in het vaccinatiecentrum tot 18 september. Op 9 oktober sluit het vaccinatiecentrum definitief de deuren.

Stad Oostende en Middelkerke werkten nauw samen voor de vaccinatiecampagne en de praktische organisatie van het vaccinatiecentrum Kursaal en konden daarbij rekenen op de enthousiaste inzet van zo’n 800 mensen van wie ongeveer 450 vrijwilligers. De vaccinatiecampagne was een groot succes. Uit de cijfers blijkt dat er al bijna 135.000 vaccins werden uitgereikt in vaccinatiecentrum Kursaal. Op topdagen zetten de vrijwilligers zo’n 3.000 prikken. 90% van alle volwassenen en 95% van de 65-plussers in de regio Oostende-Middelkerke kregen ondertussen een vaccin. Door deze hoge vaccinatiegraad daalde het aantal corona-gerelateerde opnames in de ziekenhuizen drastisch en waren er ook geen uitbraken meer in de woonzorgcentra van Oostende en Middelkerke.

Vaccinatiecentrum sluit de deuren

Vaccinatiecentrum Kursaal is nog twee dagen per week open. Dit telkens op woensdag van 12.30 uur tot 16.30 uur en van 17.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdagochtend van 8.00 tot 12.00 uur. Momenteel worden vooral de derde vaccins voor risicogroepen, vaccins voor min 12-jarigen en vaccins voor de ’twijfelaars’ gezet. Wie nog een vaccin wil, moet snel een afspraak maken. De eerste prik Pfizer kan je nog laten zetten tot 18 september. De laatste prik volgt dan ten laatste op 9 oktober. Op 9 oktober sluit het vaccinatiecentrum definitief de deuren.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan telefonisch op het nummer 0800 62 433 of per mail via vaccinatiecentrum@oostende.be. Je kan ook langskomen op woensdag of zaterdag tijdens de openingsuren van het vaccinatiecentrum om een afspraak te maken. Het callcenter blijft telefonisch bereikbaar tot 15 oktober via het nummer 0800 62 433 voor vragen en opvolging.