Stad Oostende screent jobstudenten tijdens digitale jobdag

Posted on Posted in Jeugd, Oostende - De Stad aan Zee

Onlangs organiseerde Stad Oostende twee digitale jobdagen voor studenten die tijdens de zomervakantie bij de Stad aan de slag willen. Tijdens de jobdagen screenden stadsmedewerkers een 100-tal jongeren.

Stad Oostende doet elk jaar een beroep op heel wat jobstudenten om tijdens de vakantieperiodes een handje toe te steken. Er zijn al vakantiejobs voor jongeren vanaf 16 jaar. Geïnteresseerden konden zich tot en met zondag 27 februari inschrijven.

Het aanbod is heel divers. Voor verschillende functies is geen attest of vooropleiding nodig en volstaat de juiste ingesteldheid, een dosis gezond verstand en de bereidheid om de handen uit de mouwen te steken. Voor andere functies zijn er wel specifieke vereisten. Denk maar aan de vakantiejob als redder aan zee, animator bij speelpleinwerking of medewerker bij de dienst Informatica.

De Stad is steeds op zoek naar nieuwe medewerkers in de zorgsector en biedt studenten de kans om ook met deze functies kennis te maken als jobstudent.

Iedereen gelijke kans

Ook dit jaar organiseerde Stad Oostende twee digitale screeningsmomenten voor alle geïnteresseerde studenten. De momenten vonden plaats op zaterdag 19 en 26 maart. Hiervoor kregen alle ingeschreven kandidaten een uitnodiging via mail. Tijdens de sessies werden zo’n 100 jongeren gescreend.

“Voor het tweede jaar op rij werden er digitale jobdagen georganiseerd voor jongeren die als jobstudent willen werken bij Stad Oostende. Met deze jobdagen willen we alle jongeren de kans geven om een unieke en leerrijke ervaring op te doen bij de stad, én tegelijk bieden we hen een eerste ervaring met solliciteren: iets wat later goed van pas kan komen”, legt burgemeester Bart Tommelein uit.

Kandidaten die eerder als jobstudent werkten en positief geëvalueerd werden, waren vrijgesteld van de screening.