Stad Oostende verwelkomt nieuwe inwoners in eigen wijk

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende werkte een nieuwe formule uit en verwelkomt voortaan nieuwe Oostendenaars in hun eigen wijk. Ze kunnen kennismaken met het bestuur en onze stadsfiguur James. Bovendien krijgen aanwezigen een welkomstpakket. Het eerste onthaalmoment is op zaterdag 14 mei in OC Oud Hospitaal.

Achter de schermen werkte Stad Oostende aan een nieuwe invulling van de welkomstavonden voor nieuwe inwoners. Vanaf nu zal de Stad naar de verschillende wijken trekken om kennis te maken nieuwe bewoners.

Eerste onthaalmoment in nieuw kleedje

Het eerste onthaalmoment vindt plaats op zaterdag 14 mei 2022 om 14.30 uur in het ontmoetingscentrum Oud Hospitaal in het Centrum. Aanwezigen kunnen er kennismaken met de Burgemeester en Schepenen, de stadsdiensten én met stadsfiguur James. Ook de wijkagent is aanwezig.

Bezoekers ontvangen eveneens een welkomstpakket met leuke gadgets, kortingsbonnen, gratis tickets en tal van informatie. Bovendien kunnen mensen er kennis maken met andere, nieuwe wijkbewoners. Verder krijgen deelnemers interessante informatie over Stad Oostende en het ontmoetingscentrum mee. Kinderen kunnen met stadsfiguur James op de foto.

Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal bijt de spits af. Nadien volgen de andere ontmoetingscentra:

11 juni 2022 in OC De Boeie
17 september in 2022 OC ’t Viooltje ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​
24 september 2022 in OC de Blomme ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​
1 oktober 2022 in OC Ter Yde
15 oktober 2022 in OC de Schaperye ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​
22 oktober 2022 in OC de Schelpe
10 december 2022 in OC de Ballon ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​
3 december 2022 in OC ‘t Kasteeltje

Apart ontvangstmoment

Mensen die tussen 8 mei 2019 en 31 augustus 2021 in Oostende kwamen wonen, kregen door de coronacrisis nog geen officiële verwelkoming. Voor deze mensen plant de Stad een groot ontvangstmoment in het Kursaal op 8 oktober 2022 om 14.30 uur.

Nieuwe inwoners krijgen een persoonlijke uitnodiging in de bus.