Stad Oostende wil goede voorbeeld geven en past nieuwe regels waar mogelijk zelf al toe

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Gisteren kondigde de Vlaamse Regering nieuwe en strengere coronaregels aan. Stad Oostende wil het goede voorbeeld geven door die regels waar mogelijk al toe te passen in de eigen gebouwen en diensten. Cultuurhuizen en sportinfrastructuur sluiten al vanaf morgen hun deuren. De stad vraagt aan iedereen om alle maatregelen strikt op te volgen, de enige manier om het virus een halt toe te roepen.

Gisteravond maakte de Vlaamse regering bekend dat er nieuwe coronamaatregelen komen om de sterk stijgende besmettingscijfers onder controle te krijgen. Het gaat onder meer om verstrengingen in de jeugd-, sport en cultuursector. De maatregelen gaan in op vrijdag 30 oktober, om 18.00 uur.Gezien de ernst van de situatie in de zorgsector, vindt Stad Oostende het cruciaal dat de regels snel ingang vinden. Stad Oostende wil het goede voorbeeld geven en zal waar mogelijk de maatregelen al sneller toepassen op de eigen infrastructuur.

Cultuurhuizen en sportlocaties van Stad Oostende sluiten vanaf morgen

Het Stadsmuseum en de tijdelijke expo rond Permeke in de Venetiaanse Gaanderijen sluiten vanaf morgen (donderdag 29 oktober) de deuren. In overleg met Stad Oostende besliste ook Mu.ZEE om vanaf morgen te sluiten. Cultuurhuizen Kursaal en De Grote Post organiseren deze week geen voorstellingen meer. De repetitieruimtes in Duin en Zee zijn vanaf morgen niet langer te gebruiken. Ook het zwembad gaat morgen dicht voor minstens drie weken. De sportinfrastructuur is niet langer toegankelijk voor sportactiviteiten met volwassen en jongeren ouder dan twaalf. Enkel kinderen onder de twaalf zullen hier nog terecht kunnen om te sporten.

Het Ensorhuis en Fort Napoleon (waar op dit moment een TikTak-expo loopt) nemen vanaf vandaag geen nieuwe reservaties meer aan. Mensen met een bestaande reservatie voor vandaag, morgen of vrijdag, kunnen wel nog langskomen.

Eerder werd al beslist dat er in Oostende geen evenementen meer kunnen doorgaan, wat volledig in lijn ligt met de nieuwe Vlaamse regels vanaf vrijdag.

Blijf alle regels volgen

Ten slotte wil Stad Oostende nogmaals een duidelijke oproep doen aan alle Oostendenaars: houd je aan alle bestaande regels. De besmettingscijfers, ook in Oostende, stijgen pijlsnel. De regels volgen is de enige manier om samen de onrustwekkende verspreiding van het virus tegen te gaan.

Houd zo veel mogelijk afstand, vermijd alle nauwe contacten (op één knuffelcontact na), was voldoende de handen, draag een mondmasker waar dat verplicht is, organiseer geen bijeenkomsten of samenscholingen en woon die ook niet bij.