Stad Oostende zet diefstalpreventie in de kijker met campagne BeSafe@Home

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Politie, Samenleven

In de strijd tegen diefstal lanceert de FOD Binnenlandse Zaken opnieuw de nationale campagne: BeSafe@Home. Vanaf 17 oktober wordt een week lang preventie van diefstal extra in de kijker gezet. Ook Stad Oostende stapt mee in deze campagneweek en organiseert een aantal acties in samenwerking met de Lokale Politie.

Verschillende steden, gemeenten of politiezones in België hebben een diefstalpreventieadviseur, gespecialiseerd in inbraak- en diefstalpreventie, in dienst. “Zo is er ook bij de Stad Oostende een diefstalpreventieadviseur actief,” stelt Burgemeester Bart Tommelein. “De belangrijkste taak van een diefstalpreventieadviseur is het uitleggen hoe een woning het best tegen een inbraak kan beveiligd worden. Door enkele eenvoudige en goedkope tips kan je namelijk zelf de kans op een inbraak verminderen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de deur steeds met de sleutel te sluiten als je de woning verlaat.”

Tijdens de actieweek gaat de diefstalpreventieadviseur samen met de wijkinspecteur in verschillende Oostendse wijken op stap om bewoners te informeren. “Bij woningen wordt een kleine controle uitgevoerd van de voordeur. Bij appartementsgebouwen wordt een aanbelactie georganiseerd, waarbij de nadruk ligt op het belang van de gemeenschappelijke voordeur. Op donderdag 20 oktober kan je de diefstalpreventieadviseur, de wijkinspecteur en een Gemeenschapswacht ontmoeten op de wekelijkse markt in Oostende. Daar zullen zij een informatiestand oprichten waar heel wat preventieve informatie kan worden verkregen,” vervolgt Schepen Maxim Donck.

Ben je zelf benieuwd hoe goed jouw woning beveiligd is? Dan kan je steeds een gratis diefstalpreventieadvies aanvragen. De diefstalpreventieadviseur komt bij je langs voor een neutraal en volledig vrijblijvend advies op maat. Wie hier een beroep op wil doen, kan meer informatie vinden op www.oostende.be/diefstalpreventieadvies.

Blijf op de hoogte van alle acties van de huidige nationale campagne via Facebook ‘BeSafe Home – Diefstalpreventie’, Twitter: ‘@BeSafeHome_NL’, ‘#BeSafeHome’ en de website ‘www.besafe.be’.