Gasontploffing in Oostende

Posted on Posted in Brandweer, Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

De afbraak van het meest getroffen pand is nog aan de gang. Intussen is het herstel van de fundering in het stuk tussen de Wittenonnenstraat en de Sint-Sebastiaanstraat gestart. De vordering van de werkzaamheden en andere veelgestelde vragen worden gebundeld op de website van Stad Oostende.

De afbraak van het meest getroffen pand is nog aan de gang. Zodra dit voltooid is, starten de werken om de nutsvoorzieningen te herstellen. Dan kan het kruispunt Ooststraat – Christinastraat worden vrijgegeven en kan er verder gewerkt worden aan de riolering en de afwerking van de straten.

In tussentijd is het herstel van de fundering vandaag gestart in het stuk tussen de Wittenonnenstraat en de Sint-Sebastiaanstraat. Overmorgen staat daar de vervanging van de riolering op de planning.

Veelgestelde vragen

De vordering van de werken zal op de website van Stad Oostende geüpdatet worden. Naast de werkzaamheden zijn er ook vragen van burgers rond de toegankelijkheid van de straten en de panden zelf en rijzen er ondermeer vragen rond de aangifte van schade. Deze vragen en antwoorden worden gebundeld op deze veelgestelde vragen pagina.

Voor overige vragen kunnen burgers steeds terecht bij het O-punt.