Stadsbestuur ‘on tour’

Posted on Posted in Bestuur, Oostende - De Stad aan Zee

Wekelijks komt het Oostendse College van Burgemeester en Schepenen op vrijdagvoormiddag bij elkaar om dossiers te bespreken en knopen door te hakken. Voortaan zal die vergadering geregeld op verplaatsing georganiseerd worden onder de noemer ‘Stadsbestuur on tour’. Het stadsbestuur wil op die manier heel wat organisaties, bedrijven, verenigingen … in Oostende beter leren kennen.

ECA Robotics Belgium mocht gisteren de spits afbijten. Dit hoogtechnologisch bedrijf vestigde zich enkele maanden geleden in de haven en start binnenkort met de productie van drones om zeemijnen onschadelijk te maken. De eerste leveringen zijn voor de Belgische en Nederlandse Marines.

Burgemeester Bart Tommelein: “ECA Robotics Belgium is een echte voorloper op vlak van innovatie en zorgt voor nieuwe tewerkstelling in onze stad. We hebben met eigen ogen verschillende technologische hoogstandjes mogen bewonderen. We zijn trots dat dit bedrijf voor Oostende gekozen heeft en hopen dat ze hun interessante vacatures snel kunnen invullen.”

CEO ECA Robotics Belgium Steven Luys: “We zijn zeer verheugd om het Stadsbestuur te mogen ontvangen in onze gloednieuwe fabriek. Niet alleen voelen we ons al helemaal thuis in Oostende, we zijn er ook al in geslaagd om enkele Oostendenaars te overtuigen om ons team te vervoegen. We zijn nu op zoek naar arbeiders, technici, bedienden en ingenieurs die onze boven- en onderwaterdones kunnen ontwerpen, assembleren en ondersteunen, en dit allemaal hier aan de Kust in Oostende. Op die manier helpen we onze klanten, de Marines, om de zeeën en waterwegen veiliger te maken.”

Meer info over deze vacatures? www.joinourcrew.be