Voorstelling logo AZ Oostende

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Ziekenhuizen

AZ Oostende gaat op 1 november 2023 van start. Daar hoort een gepast logo bij. Het logo is eigentijds en modulair opgebouwd rond de elementen: persoon, traject, enthousiasme, wetenschap, verbinding, diversiteit en Oostende. En weerspiegelt zo het verhaal van AZ Oostende.

Vanaf 1 november 2023 zullen de Oostendse ziekenhuizen Az Damiaan en Henri Serruys het eengemaakte ziekenhuis AZ Oostende vormen. En daar hoort een nieuw logo bij. Dit logo kreeg z’n vorm, kleuren en symboliek in samenwerking met creatief bureau Canjotto.

Eigentijds modulair logo

“We hebben gekozen voor een eigentijds veelzijdig logo, dat een positief verhaal symboliseert waarin verbinding en samenwerking centraal staan. Een logo dat vele toepassingen zal kennen doordat de bouwstenen zeer herkenbare elementen zijn. Het nieuwe logo weerspiegelt echt ons verhaal van het eengemaakt AZ Oostende,” aldus Burgemeester Bart Tommelein en ondervoorzitter integratiestuurgroep AZ Oostende Peter Degadt.

Welke elementen vormen samen het logo?

Net als in AZ Oostende zetten we in ons logo ‘de persoon’ voorop. De patiënt en hun naasten, de medewerkers, partners,… ​ elke persoon staat bij ons steeds vooraan.

We leggen samen trajecten af. We doorlopen samen een zorgtraject, begeleiden de ouders en hun pasgeboren baby tijdens de eerste levensdagen, leren van elkaar en zoveel meer. Wie weet, misschien kom je bij ons wel groeien in je carrière? We zijn er op elk moment in je leven en elk traject doorlopen we samen. Ontdek jij het traject in ons logo?

Ons enthousiasme en kracht laten we zien door het uitroepteken. De gedreven medewerkers van AZ Oostende gaan in onze stad aan zee samen voor de beste zorg.

Gezondheidszorg en wetenschap zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Met wat creativiteit kan je deze ook terugvinden in ons logo. Hiermee verwijzen we naar ons streven naar kwaliteitsvolle zorg, samen met de beste medewerkers en specialisten.

De verbondenheid komt tot uiting door de elementen die op verschillende manieren met elkaar zijn verbonden. Dit is een verwijzing naar de verbinding en het samenwerken binnen AZ Oostende en met onze (zorg)partners.

Binnen AZ Oostende omarmen wij diversiteit. Door de combinatie van verschillende kleuren en vormen willen we dit ook zichtbaar maken met ons logo.

Tot slot staat AZ Oostende voor de beste zorg dicht bij huis, in Oostende. Vlot bereikbaar en toegankelijk voor iedereen vanuit de brede Oostendse regio, die zorg nodig heeft. De dubbele OO bovenaan verwijst naar onze thuisstad Oostende.

Het logo is een veelzijdig icoon. Het vertelt wie we zijn, wat we te bieden hebben en waarin we uniek zijn.

Herkenbaar en stijlvol

De elementen van het logo springen in het oog. Ze zijn herkenbaar en stijlvol. Hierdoor zal je onze huisstijl terugzien in heel wat toepassingen. Bijvoorbeeld in onze signalisatie maar ook in brochures, op onze website, vacatures,…

Waar je onze kleuren en elementen ziet, weet je dat AZ Oostende je iets te vertellen heeft en altijd klaar staat om naar jou te luisteren. Tot binnenkort!