Tommelein en Anseeuw: “KVO kan nu vol voor licentie gaan”

Posted on Posted in In de pers

Krant van West-Vlaanderen // Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) en eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA) bevestigen dat er een akkoord is tussen de nieuwe Amerikaanse overnemer PMG en Alychlo, de investeringsmaatschappij van Marc Coucke en eigenaar van het KVO-stadion.

“Niets staat de club in de weg om vol voor haar licentie te gaan”, geeft Anseeuw mee. “Het waren tien dagen van keihard en intensief werken, maar het heeft geloond. In de nacht van woensdag op donderdag kwamen de partijen tot een akkoord. Op een bepaald moment was het water tussen PMG en Alychlo heel erg diep. Als stad moésten we dus een rol als bemiddelaar op ons nemen. We behielden steeds het vertrouwen in een goede afloop – dat was ook de enige keuze.” Het coronavirus en het tijdverschil met de Amerikanen maakte het onderhandelen niet makkelijker. “Beide partijen – PMG en Alychlo – hebben zich constructief en professioneel opgesteld”, zegt Anseeuw.

Race tegen de klok

De zitting bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) op 4 mei lijkt dus een formaliteit te worden. “Er rest dus nog een week om alle administratieve stukken te verzamelen. Een race tegen te klok”, aldus Tommelein. Vooral de huursom van de tribune van KVO, eigendom van Alychlo, was het grote struikelblok. Die huur lag voor zover bekend op 1,2 miljoen euro per jaar of 100.000 euro per maand. Over concrete cijfers willen Tommelein en Anseeuw zich niet uitspreken, al valt wel te horen dat Alychlo water bij de wijn heeft gedaan.

“Het belangrijkste is echter dat KV Oostende opnieuw vertrokken is voor vele jaren en dat de nieuwe investeerders de club verder willen uitbouwen in eerste klasse. De supporters mogen opgelucht ademhalen en ook de grote en goede jeugdwerking is veilig, wat een opluchting is voor veel mama’s en papa’s. En tot slot: de stad blijft niet met een leeg stadion achter. De club kan nu voluit voor haar proflicentie gaan.”

Woord van dank

En zo komt de bemiddelingsopdracht van de tandem Tommelein-Anseeuw tot een goed eind. “We kunnen het op vele vlakken goed met elkaar vinden in tal van dossiers, alleen komt dit nu uitgebreid tot uiting”, benadrukt Anseeuw. “Een woord van dank aan alle betrokkenen, ook onze juridisch directeur Wendy Blondé, is zeker op z’n plaats.” (TVA)