Energie 2016 - 2018Financiën & Begroting 2016 - 2018

Tommelein tevreden dat particulieren mee kunnen investeren in distributienet

Posted
spaarpot waaruit een bloem groeit

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein reageert positief op het nieuws dat Eandis een obligatielening uitgeeft gericht op de particuliere belegger. ‘Het is belangrijk dat burgers mee kunnen investeren in ons distributienet en daar ook rendement uithalen.’

Netbeheerder Eandis liet vandaag weten dat ze een obligatielening uitgeeft gericht op de particuliere belegger. De coupures bedragen 500 euro, om een zo ruim mogelijk publiek aan te spreken. De obligatielening heeft een looptijd van acht jaar en biedt een jaarlijkse coupon van 2%. De inschrijvingsperiode start op 9 juni 2017 om 9u. Eandis wil tussen de 150 en 200 miljoen euro ophalen.

‘In een wereld waarin we allemaal steeds meer onze eigen energie opwekken, is het belangrijk dat we ook zelf mee kunnen investeren in ons distributienet. Dat Eandis met deze obligatielening specifiek op de particuliere belegger mikt is dus goed nieuws’, aldus Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

‘We staan voor grote uitdagingen op vlak van energie en daar komen heel wat investeringen bij kijken. Als we zelf mee investeren, plukken we daar de vruchten van: we halen er een rendement uit én we dragen samen bij aan de energie-omslag’, besluit de minister.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.