‘Veilig Oostende’ – Burgemeester en politie luisteren naar u

Posted on Posted in Veiligheid

Burgemeester Bart Tommelein organiseert samen met de politie een ‘Veilig Oostende’-ronde langs de verschillende wijken in de stad. Op dinsdagavond 19 maart starten ze met een buurtoverleg in de Vogelwijk en de verkaveling Baanhof. ‘We zullen preventietips geven, luisteren naar de bewoners én samen oplossingen zoeken. Zodat elke Oostendenaar zich veilig kan voelen in onze mooie stad aan zee’ aldus Bart Tommelein.

‘Je veilig voelen in je stad of buurt zou vanzelfsprekend moeten zijn. Sluikstorten, wildplassen, hondenpoep… het schept direct een andere sfeer in je woonomgeving. We gaan dit met de nieuwe coalitie zonder pardon aanpakken’ zegt burgemeester Bart Tommelein. ‘Maar we werken ook keihard aan grotere problemen, denk maar aan de recente inbraken.’ De burgemeester start daarover samen met de politie een ‘Veilig Oostende’-ronde langs de verschillende wijken in de stad.

De politie zal een uiteenzetting geven met recente cijfers inzake woninginbraken. De preventie-adviseur van de stad zal de aanwezigen tips geven over hoe ze hun woning inbraakveiliger kunnen maken. Tot slot volgt er een luik over de oprichting van buurtinformatienetwerken (BIN’s). ‘We willen vooral luisteren naar de bezorgdheden van de buurtbewoners. Samen met hen gaan we op zoek naar oplossingen, zodat elke Oostendenaar zich veilig kan voelen in onze mooie stad aan zee’ besluit burgemeester Bart Tommelein.

Het eerste buurtoverleg zal plaatsvinden op dinsdagavond 19 maart om 19u in Kinderboerderij De Lange Schuur. Iedereen is van harte welkom.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.