Nieuwe lijndienst Oostende – Moskou start over 1 week

Posted on Posted in In de pers, Luchthaven Oostende

Autoriteiten zijn optimistisch gestemd

Aeroflot-dochter Pobeda start over één week, op donderdag 7 maart a.s., haar lijndienst tussen Moskou (Vnukovo) en de Luchthaven van Oostende-Brugge. Terwijl de voorbereidingen op de feestelijke inauguratie in volle gang zijn, laten de verschillende autoriteiten zich optimistisch uit over de verwachte toeristische en economische impact van deze nieuwe lijndienst. Uit de hoge boekingscijfers van de eerste vlucht van Moskou naar Oostende kunnen we nu al afleiden dat de nieuwe verbinding erg gesmaakt wordt. Ook het Belgische publiek kan de nieuwe route erg appreciëren.

Marcel Buelens, CEO Ostend-Bruges Flanders International Airport
“De komst van Pobeda, als filiaal van national carrier Aeroflot, is een bevestiging van onze overtuiging dat de Luchthaven van Oostende-Brugge een rol te spelen heeft in de toeristische aantrekkingskracht van Vlaanderen en zijn kunststeden. Russische toeristen zijn gek op al de goede dingen van het leven en daar weten wij als Vlamingen alles van. Voor onze vertrekkende passagiers gaat er een ganse wereld open in Moskou, maar ook over het gehele netwerk van Pobeda vanuit Moskou. Met zijn allen daarheen!”

Bart Tommelein, Burgemeester van Oostende
“Als burgemeester van Oostende ben ik trots dat deze jonge onderneming onze luchthaven als tweede bestemming in de Benelux heeft uitgekozen voor haar lijnvluchten. Onze stad-aan- Zee is de perfecte toeristische bestemming: vakantiegangers kunnen hun verblijf zowel ’s zomers als ’s winters combineren met onze rijke culturele historiek. Zo merkten we reeds veel interesse van Russische cultuurjournalisten voor het nieuwe bezoekerscentrum van James Ensor. Voor zakenlui bieden we dan weer een mooie waaier aan locaties voor vergaderarrangementen of seminaries. Daarnaast is Oostende met zijn luchthaven, maar ook met zijn treinverbindingen en vlotte bereikbaarheid, de perfecte uitvalsbasis voor uitstappen of zakentrips naar andere plaatsen. We verwelkomen de samenwerking met Pobeda dan ook met open armen.”

Peter de Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen
“Er was een duidelijke nood aan nieuwe vliegverbindingen tussen Rusland en onze bestemming. We zijn dan ook uiterst tevreden dat de luchtvaartautoriteiten uit beide landen in 2018 tot een akkoord zijn gekomen. Na de capaciteitsuitbreiding door Aeroflot op Brussel, komt er met Pobeda nu ook een low cost-aanbod van Moskou naar Oostende/Brugge. We zijn er van overtuigd dat deze nieuwe lijn zal aanslaan bij het jongere en reislustige Moskouse publiek. Met onze gastronomie, biercultuur en talrijke kunstbelevingen heeft Vlaanderen alles in huis om de culturele meerwaardezoekers uit Rusland te bekoren. Samen met Pobeda en onze partners in Vlaanderen (Toerisme Brugge, Toerisme Oostende en de vzw Toeristische Ontsluiting West-Vlaanderen) plannen we in 2019 een reeks acties om deze vlucht te promoten in Rusland.”

Philip Pierins, lid van de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering van de vzw TOW en schepen voor toerisme van Brugge
“De bezoekers die wij uit Rusland aantrekken zijn precies die, die we graag zien komen. Zij hebben ruime interesse in ons erfgoed, zijn veel terug te vinden in onze musea en nemen de tijd om het echte Brugge te ontdekken. Rusland is een groeimarkt voor Brugge, we investeren al enkele jaren met Toerisme Vlaanderen in het versterken van ons imago in Moskou en Sint- Petersburg. Brugge is goed gekend als Werelderfgoedstad en staat bij veel Russen bovenaan hun verlanglijstje. Met de nieuwe verbinding vanuit Moskou bereiken we een regio van 12 miljoen inwoners die snel, comfortabel en betaalbaar naar onze stad kunnen reizen. We hopen dat dit initiatief de weg opent voor nog meer rechtstreekse verbindingen naar de luchthaven Oostende-Brugge.”

Andrey Kalmykov, General Director Pobeda
“Wij zijn verheugd met de start van onze vluchten naar België en zeker nu we de schitterende stad Brugge met Moskou verbinden! Ik ben zeker dat de vluchten tussen Moskou en Oostende-Brugge veel gevraagd- en succesvol zullen zijn!”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.