Verhuis vaccinatiecentrum Kursaal naar Northlaan 13 bij Versluys Dôme

Posted on Posted in Communicatie, Covid-19, Oostende - De Stad aan Zee

Het vaccinatiecentrum Kursaal sluit de deuren op zondag 10 oktober en verhuist naar de voormalige Mediamarkt site aan de Northlaan bij Versluys Dôme. Vanaf 20 oktober en tot het einde van het jaar kan je op de nieuwe locatie terecht. Het gaat vooral om derde prikken voor 65-plussers en vaccinatie van nieuwe inwoners en kinderen die 12 jaar geworden zijn. Stad Oostende voorziet voortaan een maandelijkse update van de coronacijfers.

Op zaterdag 9 oktober worden de laatste prikken gezet in vaccinatiecentrum Kursaal. Daarna sluiten de deuren en verhuist het vaccinatiecentrum naar de gebouwen van de voormalige Mediamarkt bij Versluys Dôme (Northlaan 13). Vanaf 20 oktober kan je tot het einde van dit jaar op de nieuwe locatie terecht. Het gaat vooral om derde prikken voor 65-plussers en vaccinatie van nieuwe inwoners en kinderen die 12 jaar geworden zijn. Ook inwoners die alsnog een vaccin willen en hun code laten heractiveren bij de huisarts kunnen hier terecht.

Opening vaccinatiecentrum Northlaan

Vanaf 12 oktober worden de eerste uitnodigingen voor vaccinatiecentrum Northlaan verstuurd. Ook inwoners die nu al een uitnodiging kregen maar de prik pas na 20 oktober laten zetten, kunnen enkel op de nieuwe locatie in de Northlaan 13 terecht. Op 20 en 27 oktober is het vaccinatiecentrum alvast geopend van 8.00 tot 16.30 uur, op 21 en 28 oktober van 8.00 tot 20.00 uur. Het nieuwe vaccinatiecentrum is vlot bereikbaar met bus en tram, parkeren kan gratis op de nabijgelegen parking. Het infonummer 0800 62 433 en het mailadres vaccinatiecentrum@oostende.be blijven voorlopig actief.

Update wekelijkse coronacijfers

De afgelopen week werden er in Oostende 35 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Relatief gaat het om 48,9 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is een lichte stijging in vergelijking met de besmettingscijfers van vorige week. Alle woonzorgcentra zijn coronavrij, zowel bij personeel als bewoners. In de Oostendse scholen werden geen nieuwe uitbraken vastgesteld. In de Oostendse ziekenhuizen liggen momenteel 6 patiënten met corona, waarvan 1 op intensieve zorgen. Er werden 293 testen afgenomen in het testcentrum in de Edith Cavellstraat, 20 met positief testresultaat. In het testcentrum op de luchthaven, waar mensen ook zonder doorverwijzing van de huisarts terecht kunnen, werden 321 testen afgenomen, waarvan 6 positief bleken.

Voortaan maandelijkse update coronacijfers

Stad Oostende gaf sedert het begin van de coronacrisis wekelijks een update van de coronacijfers in onze stad. Voortaan voorziet de Stad een maandelijkse update. De besmettings- en vaccinatiecijfers voor Oostende zijn altijd raadpleegbaar op sciensano.be en op laatjevaccineren.be.