Waalse schoolvakantie neemt vliegende start in Oostende

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

De hotels in Oostende zien hun bezetting tot 20% stijgen dankzij de nieuwe Waalse meivakantie en het mooie weer. In de plaats van de traditionele paasvakantie is er sinds dit jaar voor het Franstalig onderwijs de meivakantie, die afgelopen weekend begon en eindigt op zondag 14 mei.

Met het verlengde weekend van 1 mei, ging meteen voor het eerst de nieuwe vakantieperiode voor Franstalig België in. De hotels noteerden alvast een topbezetting van meer dan 90%. Deze trend zet zich verder naar de rest van de vakantie, want ook op weekdagen noteren de hotels een grotere bezetting met een stijging van ruim 20% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Het mooie weer en de meivakantie in Nederland dragen ook hun steentje bij.

Voor het eerst andere paasvakantie

Tijdens de Vlaamse paasvakantie zagen de Oostendse hotels een kleine terugval van Waalse bezoekers. Deze werd echter grotendeels gecompenseerd door een stijging van Vlaamse en internationale bezoekers, waardoor de bezettingsgraad tijdens de paasvakantie quasi stabiel bleef. Dankzij acties als het populaire street art festival The Crystal Ship is de paasvakantie al meerdere jaren een voltreffer in de Stad aan Zee.

Meer spreiding en seizoensverbreding

Het effect van de opgesplitste vakanties is voor Oostende dus zeker gunstig. Er wordt door de Stad aan Zee altijd sterk ingezet op spreiding en dit voorjaar pakt Toerisme Oostende vzw ook uit met een grote online campagne in Wallonië. Tv-presentatrice Sandrine Corman toont samen met haar gezin verschillende activiteiten voor families met kinderen in Oostende.

Burgemeester Bart Tommelein is zeer tevreden met deze tendens: “We investeren toeristisch sowieso al in Franstalig België, via sociale media en een nieuwsbrief die een ruim aantal Oostende-fans bereikt. Dit versterken we nu met doelgerichte campagnes in aanloop naar de vakanties om dit positieve verhaal door te trekken in de toekomst.”