Winkels opnieuw open: veilig shoppen doe je zo!

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee
Op maandag 11 mei openen de winkels opnieuw hun deuren. Om alles vlot en gezond te laten verlopen, vraagt Stad Oostende aan iedereen om rekening te houden met een 10 belangrijke tips.

Vanaf maandag kan iedereen opnieuw terecht in alle Oostendse winkels. De Oostendse handelaars kijken ernaar uit om hun klanten op een veilige manier weer te ontvangen. Economisch Huis, Stad Oostende en de veiligheidsdiensten vragen om met de volgende tien tips rekening te houden:

  1. Probeer vlot en efficiënt te winkelen, maar kom enkel als je echt niets nodig hebt. Op funshopping is het nog even wachten.
  2. Houd overal voldoende afstand (1,5 meter). Zowel op straat, in de wachtrij als in de winkels zelf.
  3. Elke winkel heeft een maximaal aantal klanten dat tegelijk binnen mag. Even wachten kan er dus bij horen. Winkels hebben een duidelijk zichtbare wachtrij, met voldoende afstand tussen iedereen die aanschuift. Bedankt voor je geduld!
  4. In de belangrijkste winkel(wandel)straten in Oostende is er eenrichtingsverkeer voor voetgangers. Kijk goed naar de borden en de pijlen op de grond om te zien aan welke kant van de weg je mag lopen. Zo vermijden we dat mensen elkaar kruisen.
  5. Wanneer het te druk wordt in sommige winkelstraten, zal gevraagd worden om even te wachten voor je de straat in mag. Probeer daarom de piekmomenten te vermijden.
  6. Shopping stewards helpen in de winkelstraten om alles in goede banen te leiden. Volg hun aanwijzingen en tips op, zo houden we het voor iedereen veilig!
  7. Op openbare plaatsen zoals winkels en winkelstraten zijn mondmaskers aanbevolen. Bedankt om een masker te dragen als je er eentje hebt!
  8. Was of ontsmet regelmatig je handen. In sommige winkelstraten zijn daarvoor speciale sanitaire stations voorzien en ook heel veel handelaars bieden een pompje met een handgel aan.
  9. Betaal bij voorkeur met een bankkaart of met Payconiq, zo hoeft er geen contact te zijn tussen klanten en medewerkers van de winkel.
  10. Misschien kan je in jouw favoriete Oostendse winkel ook terecht om online te shoppen?

Ontdek hier het aanbod van de Oostendse winkels en horeca.