Zeemoji’s blikvanger van rook- en plasticvrij strand

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

De drie emoji-palen, Zeemoji’s gedoopt, zijn de blikvanger van een nieuwe strandzone: Het Nieuwe Strand. De gekozen symbolen, smiley, lachend kakje en het hartje, zorgen ervoor dat dit stuk strand zeer herkenbaar zal zijn. Op ‘Het Nieuwe Strand’ worden de hele zomer lang ideeën en projecten rond ecologie, veiligheid en gezondheid uitgetest.

De strook zal niet enkel rook- en plasticvrij zijn, maar er wordt ook aandacht besteed aan gescheiden afvalophaling. Gratis drinkwater is beschikbaar via verschillende drinkwaterfonteinen. Daarnaast komen er ook drie gloednieuwe en hedendaagse terugvindpalen in de vorm van emoji’s, de ‘zeemoji’s’. Hannes Coudenys, creative agency Hurae: “Een smiley of een hartje als herkenningspunt, wie wordt daar niet vrolijk van? We liepen al lang rond met dit idee en Toerisme Oostende vzw zag dit perfect passen binnen hun Nieuwe Strand.”

Het Nieuwe Strand bevindt zich tussen zomerbars Polé Polé Beach en Bondi Beach. Het strand opent officieel op 29 juni en blijft tot 1 september gratis toegankelijk voor iedereen. Tijdens dit testproject wordt er volop ingezet op sensibilisering en communicatie. Naast infoborden bij het betreden van de strandzone, zal er een Beach Team ook actief aanwezig zijn om mensen te informeren over Het Nieuwe Strand en om de zone te bewaken. In samenwerking met De Proper Strand Lopers zijn er dagelijks opruimsessies van 19 tot 20 uur.

“Als Dé Stad aan Zee moeten we onze rol als pionier spelen en een stapje verder gaan. We willen als badstad dus ook inzetten op vernieuwende concepten rond ecologie en veiligheid. Eerst rollen we een testtraject uit op Het Nieuwe Strand, vervolgens naar de rest van onze kuststrook. Zo hebben we de mogelijkheid om eerst te leren én te optimaliseren.”, zegt Burgemeester Bart Tommelein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.