ZOUTE GRAND PRIX®CAR WEEK 2021

Posted on Posted in In de pers, Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

VIJF DAGEN DROMEN VAN DE MOOISTE WAGENS EN KUNST IN DRIE HISTORISCHE BELGISCHE STEDEN.

Meest prestigieuze oldtimerevent van Europa strijkt van 6 t/m 10 oktober neer in Brugge, Oostende en Knokke-Heist.

Brugge, 25 mei 2021 – Wat in 2010 begon als een oldtimerrally tussen vrienden die de liefde voor mooie historische wagens delen, is uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze oldtimerevents van Europa. Na de ‘editie achter gesloten deuren’ van vorig jaar knoopt de organisatie weer aan bij de succesvolle publieksformule en schakelen ze meteen een versnelling hoger, met een nieuw programma én met twee extra steden; Brugge en Oostende. Het belooft een goed gevuld en bovenal erg gevarieerd programma te worden die ook de niet-autoliefhebber zal kunnen bekoren, met veel aandacht voor kunst en de fijne dingen in het leven. Afspraak van woensdag 6 t/m zondag 10 oktober voor de ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK® 2021 (www.zoutegrandprix.be)

NIEUW: car week in de golden triangle.

‘Visitors with a dream, drivers with a passion, cars with a story’ – De 12de editie van het event blijft trouw aan dat motto maar gaat vanaf nu voluit voor nog meer beleving en een groter bereik. Zo verandert de naam in de ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK® en zullen autoliefhebbers niet alleen in Knokke-Heist, maar ook in Brugge en Oostende historische en exclusieve wagens kunnen bewonderen. In deze ‘golden triangle’ worden van woensdag 6 t/m zondag 10 oktober verschillende evenementen georganiseerd op de meest tot de verbeelding sprekende locaties, toegankelijk voor het grote publiek. Vanaf dit jaar is er niet alleen aandacht voor ‘kunst op wielen’. Ook andere vormen van kunst krijgen een prominente rol in het evenement met topwerken van binnen- en buitenlandse kunstenaars.

Art & Art on 4 Wheels: een unieke combinatie.

Brugge, de gedroomde locatie voor wagens met een rijke geschiedenis

Dit najaar is het 21 jaar geleden dat de historische binnenstad van Brugge werd toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Elke porie van de stad ademt geschiedenis, kunst en gastronomie. De organisatie kon zich dan ook geen beter decor wensen voor de pareltjes van autotechniek uit ver vervlogen tijden die er vijf dagen lang te bewonderen zijn.  Hart van event wordt PRADO BRUGES®, een exclusieve expositie die plaatsvindt in een indrukwekkende, en speciaal voor de gelegenheid op ’t Zand opgebouwde glazen koepelconstructie, in de vorm van het Grand Palais in Parijs. Hier tonen 25 autorestaurateurs én gerenommeerde kunstenaars hun mooiste creaties. Van hieruit vertrekt ook de wandeling voor BRUGES CONCOURS D’ELEGANCE®. Dit is een wandeling langs unieke historische wagens, opgesteld op de mooiste Brugse pleinen en parken. Elke wagen is enig in zijn soort en heeft, net als de omliggende gebouwen, een unieke geschiedenis. Hoogtepunt van de week wordt vast en zeker de passage van ZOUTE RALLY® by stow, een parade van de mooiste historische wagens die op vrijdag 8 oktober tussen 11u en 14u Brugge aandoet.

“Na het internationale wielerevenement waar de tweewieler centraal staat, schakelen we begin oktober over naar een prestigieus event waar vooral de vierwielers in het oog zullen springen. Tientallen oldtimers zullen onze binnenstad kleuren en de bezoekers aan onze stad verwonderen met hun authentieke pracht. Dit is de eerste keer dat Brugge deelneemt aan de Zoute Grand Prix Car Week en dat zal ook een boost geven aan onze lokale handel en wandel.” Aldus Dirk De fauw, burgemeester van Brugge.

Koningin der Badsteden maakt zich op voor de GT TOUR®

Geen heden zonder verleden en dat is zeker zo in de automobielsector. Heel wat van de constructeurs die je in oldtimerevents ziet paraderen bouwen nog steeds droomwagens. Denk maar aan Ferrari, Bentley, Bugatti of Porsche. Wie fan is van het meer recente werk kan op zaterdag 9 oktober terecht in Oostende voor de GT TOUR®. De dijk voor het Casino-Kursaal Oostende vormt het decor voor een parade van moderne Gran Turisme sportwagens.

“Als Burgemeester van de stad Oostende ben ik zeer verheugd om op zaterdag 9 oktober de GT Tour in het kader van de Zoute Grand Prix te mogen ontvangen in onze stad aan zee. Oostende is een stad die het ganse jaar door leeft. Het is zeer belangrijk voor ons om kwalitatieve evenementen buiten het hoogseizoen te kunnen verwelkomen. De organisatie van de GT Tour past dan ook perfect in onze beleidsvisie. Vele duizenden bezoekers zullen speciaal voor het evenement naar Oostende afzakken om de prachtige sportwagens te bewonderen op onze mooie Albert I-Promenade. Ik ben ervan overtuigd dat dit de start zal vormen voor een mooie samenwerking op lange termijn.” Aldus Bart Tommelein,  burgemeester van Oostende.

PRemium Automobile & Art Dome

Knokke-Heist blijft de uitvalsbasis van het evenement. En net als in Brugge ligt ook hier het hart van de ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK® in PRADO ZOUTE®, een schitterend paviljoen opgebouwd op het strand aan het Albertplein. Hier pronken 15 premium autopartners met hun mooiste en recentste autodesigns. Een unieke kans om ‘s werelds meest prestigieuze droomwagens te ontdekken op één plaats! Het is ook de plek waar de ZOUTE SALE® by Bonhams zal plaatsvinden.   Het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by EY, een elegantiewedstrijd van wereldfaam, blijft wel op zijn vertrouwde plaats. Een gelimiteerd aantal van 75 uiterst zeldzame en bijzondere classic cars wordt naar goede gewoonte zaterdag en zondag gepresenteerd, en door internationale experten gejureerd,  op de terreinen van de Royal Zoute Golf Club. Toeval bestaat niet… . Op de plek waar het PRADO ZOUTE® komt te staan, stond van 1935 tot 1974 Le Prado Beach Club. De ‘place to be’ in die tijd en de voorganger van alle huidige beachbars. Een perfect bruggetje tussen het rijke verleden en het heden van de mondaine badstad.

‘Als Burgemeester van Knokke-Heist ben ik, samen met het gemeentebestuur, bijzonder fier op wat de gebroeders Bourgoo al voor de nu 12e keer gaan organiseren in Knokke-Heist. Dankzij de ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK zorgen zij ervoor dat de vroeger zo kalme maand oktober en topmaand wordt voor het toerisme in Knokke-Heist.  Zij zorgen er dankzij hun evenement voor dat de economie op volle toeren draait en verlengen daardoor het toeristische seizoen met enkele weken. Ik verwelkom ook graag mijn collega Burgemeester en hun Steden Brugge en Oostende. We gaan er samen een fantastisch weekend van maken en ik ben zeer verheugd te kunnen samenwerken met mijn collega Burgemeesters.’ Piet De Groote, burgemeester Knokke-Heist.