Bart Tommelein neemt deel aan VOKA-stage ‘Onderneming & Politiek’ bij Daikin

Posted on Posted in Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018
Daikin
Daikin

Fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Bart Tommelein (Open Vld) neemt vandaag deel aan het stageprogramma ‘Onderneming & Politiek‘, georganiseerd door VOKA.

Via de stage wil de organisatie vooral een brug slaan tussen deze twee werelden en wil men een ontmoetingsplatform voor ondernemers en politici creëren.

Tommelein (Open Vld) zal een ganse dag kennismaken met de werking in de Japanse multinational Daikin, dat over een vestiging beschikt in Oostende.

Tommelein (Open Vld): ‘Het is van cruciaal belang dat wij politici voldoende op de hoogte zijn van wat er leeft en welke noden er zijn in de bedrijfswereld. Via dergelijk stageprogramma kan de kloof tussen politicus en ondernemer drastisch verkleind worden en kunnen ook ideeën worden uitgewisseld.’

De liberale politicus zal een uitgebreide rondleiding krijgen in de Oostendse vestiging van aircospecialist Daikin. Daar zal ook specifieke aandacht worden geschonken aan de IT-werking van het bedrijf en de digitale projecten die daaruit vloeien. Tommelein: ‘Als Eerste Schepen van de stad Oostende, bevoegd voor IT en digitalisering, is het belangrijk na te gaan hoe de bedrijfswereld omspringt met de nieuwe informatietechnologieën. Op dat vlak kunnen we ongetwijfeld veel leren van elkaar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.