Boerenmarkt op het Mariakerkeplein verlengd tot eind augustus

Posted on Posted in Economie, Oostende - De Stad aan Zee

Sinds november 2021 kan je op het Mariakerkeplein om de twee weken op woensdagnamiddag terecht voor de aankoop van lokale verse producten, rechtstreeks bij de producent. De tweewekelijkse Boerenmarkt was in testfase vergund tot 13 april 2022.

Tijdens de wintermaanden werd de markt gesmaakt door het publiek en was het een succes voor de standhouders. Om de markt nog verder te laten groeien, heeft Stad Oostende beslist de testmarkt te verlengen tot 31 augustus 2022. Daarna volgt een nieuw evaluatiemoment.

Sinds 10 november kan iedereen op woensdagnamiddag tussen 14.00 en 18.00 uur om de twee weken terecht op het Mariakerkeplein voor verse en lokale producten. De Boerenmarkt biedt verse en lokale voedselproducten zoals groenten, fruit en aardappelen van eigen kweek, maar ook brood, zuivelproducten, vis en vleeswaren.

Van winter naar zomer

Tijdens de wintermaanden kon je op de Boerenmarkt de beste producten uitkiezen om thuis te verwerken tot soep of smaakvolle stoofpotjes. In de warmere maanden die er aankomen kan je nu onder meer uitkijken naar heerlijk seizoensfruit, zoals aardbeien en frambozen.

De data van de Boerenmarkt vind je terug op www.oostende.be/boerenmarkt