Stad Oostende geeft startschot voor digitaal evenementenloket

Posted on Posted in City Marketing, Communicatie, Cultuur, Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Het bruist in Oostende! In de Stad aan Zee valt er altijd iets te beleven. Om het organiseren van evenementen gemakkelijker te maken, richtte de Stad een digitaal evenementenloket op. Dit e-loket is efficiënter, interactiever en gebruiksvriendelijker.

In Oostende is er altijd iets te beleven: van concerten tot culinaire festivals, van straat- en wijkfeesten tot rommelmarkten. Om de stedelijke dienstverlening nog beter te maken, zet de Stad volop in op administratieve vereenvoudiging en wordt het digitale e-loket versterkt. Het vernieuwde evenementenplatform vormt het centrale punt voor alle aanvragen voor evenementen, straatanimatie of een parkeerverbod n.a.v. een evenement.

Altijd en overal aanvraag indienen

Om dit waar te maken, gingen we in zee met het EagleBE Smart City platform. Het grootste voordeel van het nieuwe systeem is dat je de aanvraag altijd en overal kan indienen via pc, smartphone of tablet. Bovendien kan je meteen zien of er andere zaken op het openbaar domein zijn gepland waarmee je rekening moet houden.

Dankzij je persoonlijke account kan je oude aanvragen kopiëren en aanpassen. Je dossier wordt automatisch opgeslagen. Tot slot kan je de status van je dossier zelf opvolgen.

Na ontvangst wordt je dossier behandeld door de dienst Evenementen. Samen met andere stadsdiensten en partners onderzoekt deze dienst de haalbaarheid en veiligheid van het event. Daarna wordt je dossier voorgelegd aan het College van Burgemeester en Schepenen. Na goedkeuring van het College ontvang je jouw vergunning.

Burgemeester Bart Tommelein: “We maken het voor iedereen makkelijker om een evenement aan te vragen. Alle informatie wordt ook vlotter uitgewisseld tussen de verschillende diensten en evenementen zullen beter op elkaar zijn afgestemd.”

Liever geen bijkomende evenementen in mei en september

Oostende is een bruisende stad, maar sommige weekends dit jaar zijn nu reeds overbevraagd. De dienst Evenementen raadt aan om tijdens weekends in mei en september geen bijkomende evenementen te plannen.

“We zijn heel blij dat iedereen opnieuw evenementen kan organiseren, maar we moeten erover waken dat het haalbaar blijft. De draagkracht van onze stad heeft zijn grenzen”, bevestigt burgemeester Bart Tommelein.

Toegankelijk

Stad Oostende draagt toegankelijkheid hoog in het vaandel. Wie moeite heeft om een digitale aanvraag in te dienen, kan een afspraak maken met de dienst Evenementen om samen het aanvraagformulier te overlopen. Een afspraak maken met de dienst kan online via www.oostende.be/evenementen of telefonisch op 059 25 81 35.

Op donderdag 21 april vindt er een infosessie plaats in de Conferentiezaal van het Stadhuis om 19.30 uur.