Brandweer ontvangt ruim 370 oproepen na stortregen

Posted on Posted in Brandweer, Oostende - De Stad aan Zee

Na de wolkbreuk gisteren kwam massaal veel telefoontjes binnen bij de brandweer. De telefooncentrale registreerde meer dan 370 oproepen. De brandweer van Hulpverleningszone 1 probeert om alle meldingen zo snel mogelijk te behandelen en krijgt daarbij hulp van omliggende korpsen.

Zondagavond 27 juni, even voor 17.00 uur, openden de hemelsluizen boven Oostende. Er viel bakken regen uit de lucht en dat zorgde voor heel wat wateroverlast. Veel Oostendenaren contacteerden hiervoor de brandweer die uiteindelijk hulp moest inroepen van de omliggende korpsen.

De telefoon in de brandweercentrale stond gisteren tussen 17.00 en 19.00 uur roodgloeiend. Er kwamen maar liefst 372 oproepen binnen. De opgetrommelde ploegen deden hun uiterste best om alle noodgevallen zo snel mogelijk te behandelen. Wegens het grote aantal meldingen konden de hulpdiensten jammer genoeg niet overal tegelijk aanwezig zijn.

Brandweer blijft ook vandaag volop bezig

De wijken Centrum, Westerkwartier en Konterdam werden gisteren het zwaarst getroffen. Het merendeel van de oproepen, zo’n 220, kwam dan ook uit deze buurten. Ook Mariakerke kon de regen moeilijk slikken. Hier moesten bijna 100 huishoudens de hulp van de brandweer inroepen.

Vandaag bezoekt de brandweer nog zo’n 80-tal adressen. Stad Oostende roept op om nog even geduld te hebben als de brandweerlui nog niet bij je zijn langsgekomen. De verschillende teams die ondergelopen kelders en andere ruimtes leegpompen, doen wat ze kunnen.