Oostende gaststad voor Olympische VRT-show ‘Van hier tot in Tokio’

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee

Het dagelijkse avondprogramma van Eén rond de Olympische Spelen wordt deze zomer opgenomen in de ACEG Wellingtonrenbaan van Oostende. Karl Vannieuwkerke opent er op 23 juli de deuren van zijn zomerbar en bespreekt er elke avond het Olympisch nieuws met zijn gasten. Oostendenaars en tweedeverblijvers zullen de show live kunnen meemaken als studiopubliek.

Vanaf 23 juli kan je op Eén elke avond nagenieten van de olympische dag met Karl Vannieuwkerke. Elke avond brengt de VRT dan de talkshow ‘Van hier tot in Tokio’, waar Vannieuwkerke als gastheer samen met olympiërs van vroeger en nu, coaches, begeleiders en vele andere gasten door het olympische nieuws gaat en zowel terugblikt als vooruitkijkt. Het programma wordt geproduceerd door Woestijnvis.

Elodie Ouédraogo en Sven de Leijer als sidekicks

Karl heeft voor het programma rond zich een team van sidekicks verzameld van olympisch niveau. Ex-olympiër Elodie Ouédraogo zal een shuttle-service verzorgen van en naar de luchthaven, speciaal voor onze Belgische atleten. Thomas Huyghe stelt samen met atleten een vademecum samen voor bekende en minder bekende sporten. Dorianne Aussems gaat dan weer langs bij familieleden en supporters die door de coronabeperkingen thuis moeten blijven. Tot slot gaat ook Sven de Leijer op bezoek bij olympische kampioenen uit het verleden.

ACEG Wellingtonrenbaan

De ACEG Wellingtonrenbaan in Oostende zal dienen als decor voor ‘Van hier tot in Tokio’. De iconische Oostendse locatie, waar jockeys en hun paarden in de zomermaanden worden toegejuicht tijdens Oostende Koerse, past perfect in het olympische plaatje. De talkshow wordt er opgenomen in een zomerbar, wat mee zal zorgen voor het instant vakantiegevoel.

Burgemeester Bart Tommelein zal alvast op de eerste rij zitten: “We zijn enorm blij om de Olympische talkshow van Karl Vannieuwkerke te kunnen ontvangen. Oostende is een echte sportstad en de zomerse en zorgeloze vakantiesfeer van de stad is ongetwijfeld een meerwaarde voor het programma. De locatie van de opnameset is trouwens ook écht Olympisch, want in 1920 ging het Olympisch polotornooi door op de Wellingtonhippodroom.”

Oostends publiek

De komst van de Olympische talkshow biedt de mogelijkheid om alle troeven van Oostende in de verf te zetten, als sportstad, maar ook als stad waar altijd iets te beleven is. Oostendenaars en tweedeverblijvers krijgen ook de kans om de opnames van de talkshow gratis bij te wonen. Daarvoor wordt binnenkort een oproep gedaan op de sociale media van Stad Oostende en Toerisme Oostende. Op die manier hoopt de Stad om haar inwoners en tweedeverblijvers een unieke kans te bieden om zich onder te dompelen in de olympische sfeer.