Burgemeester Bart Tommelein mee op handelsmissie naar Japan

Posted on Posted in Economie, Haven, Internationale Samenwerking, Oostende - De Stad aan Zee

Burgemeester Bart Tommelein neemt van 5 tot 9 december deel aan de prinselijke handelsmissie naar Japan. Er staan heel wat ontmoetingen, seminaries en bedrijfsbezoeken op de agenda. Zo gaat hij onder meer langs bij Daikin, een voor Stad Oostende erg belangrijk Japans bedrijf.

Van 5 tot 9 december vindt er een Belgische economische missie plaats naar Japan, onder leiding van H.K.H. prinses Astrid en minister-president Jan Jambon. Het doel van de missie is de economische en culturele banden te versterken. België en Japan vormen belangrijke handelspartners. In Japan wordt er sterk ingezet op Research and Development en innovatieve technologie, met speciale aandacht voor hernieuwbare energie.

Als voorzitter van REBO (Renewable Energy Base Oostende) neemt burgemeester Bart Tommelein deel aan de missie. Er staan heel wat ontmoetingen, seminaries en bedrijfsbezoeken op de agenda. Zoals een overleg met Mitsubishi over de offshore windinstallaties en de rol die zowel REBO als de Haven Oostende hieromtrent opnemen. Oostende is op dat vlak een pionier in de wereld, niet alleen wat de bouw van windmolenparken betreft, maar ook qua onderhoud.

Burgemeester Bart Tommelein wordt vergezeld door Dirk Declerck CEO van Haven Oostende en Steve Declercq, Business Delevelopment Director. Ze nemen er deel aan een panelgesprek over de decarbonisatie in de scheepvaart. Uiteraard staan er ook enkele bedrijfsbezoeken op de agenda, waaronder een bezoek aan Daikin dat ook een vestiging heeft in Oostende, en gesprekken met een aantal rederijen in het kader van het aantrekken van bijkomende trafieken voor de Oostendse haven.