Burgemeester Bart Tommelein wordt voorzitter van Kursaal Oostende vzw

Posted on Posted in Kursaal (exploitatie), Oostende - De Stad aan Zee

De vzw Kursaal Oostende heeft haar nieuwe Raad van Bestuur samengesteld. De voorzitter wordt burgemeester Bart Tommelein. Ellen Distave blijft ondervoorzitter. Het Kursaal ontvangt jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers met een heel divers aanbod van optredens, congressen, feesten en een jaarlijkse musical. Het Kursaal wordt tevens opgenomen als één van de ‘Flanders Heritage Venues’ van Toerisme Vlaanderen. De Vlaamse Overheid maakt hiervoor 3 miljoen euro vrij met een prestigieus begeleidingstraject.

Tommelein nieuwe voorzitter

Kursaal Oostende heeft de nieuwe Raad van Bestuur voorgesteld. Burgemeester Bart Tommelein wordt de nieuwe voorzitter van de vzw die instaat voor het programma en de verhuur van de zalen. Onderneemster Ellen Distave blijft ondervoorzitter. Kursaal Oostende ontvangt met de concerten en de businessactiviteiten jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers. Met gemiddeld 55% restaurantbezoekers en 30% hotelovernachtingen heeft het Kursaal een grote impact op de lokale economie. Kursaal Oostende blijft in de toekomst inzetten op een divers aanbod voor een breed publiek. Er staan de komende maanden nog heel wat grote namen op het programma zoals Take That, Bonnie Tyler, The Supremes, Niels Destadsbader, Gloria Gaynor, Kim Wilde,… Het Kursaal organiseert zelf de meerdaagse shows De Efteling aan Zee en de internationale musical Fame.

Belangrijk signaal

De bestuurders zetelen allemaal ten persoonlijke titel, ook diegenen die voorgedragen worden door een politieke partij. Het zorgt er voor dat zowel de private sector als het beleid een stem hebben binnen de programmatie en de uitbouw van de vzw Kursaal Oostende. Het feit dat de burgemeester het voorzitterschap op zich neemt is een belangrijk signaal en geeft het belang aan van het Kursaal als toeristische motor van de stad. “Het gebouw is voor de stad het hele jaar door één van de belangrijkste publiekstrekkers vanuit het hele land. In die optiek is het logisch dat de burgemeester, die onder andere toerisme en citymarketing onder zijn bevoegdheid heeft, ook één van de trekkers wordt van het Kursaal,” oppert burgemeester Bart Tommelein.

Kursaal opgenomen als unieke erfgoedlocatie

Kursaal Oostende zet in op erfgoedbeleving als meetinglocatie. Burgemeester Tommelein is opgetogen dat het iconische gebouw uit de jaren vijftig geselecteerd werd door Toerisme Vlaanderen om mee te stappen in het prestigieuze begeleidingstraject Flanders Heritage Venues. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts maakte in de Plantentuin van Meise de deelnemers bekend. Het Kursaal kwam daar uit de bus als één van de elf extra locaties

bovenop de zes bestaande. Het begeleidingstraject start in maart van dit jaar. Voor de toeristische sector zijn congressen een groeimarkt. Een congrestoerist geeft bovendien meer uit dan een gewone toerist: gemiddeld 230 euro per nacht, tegenover maximaal 147 euro voor een gewone toerist. “Zakenlui zijn gulle sponsors van onze economie. Het is een fantastische groeimarkt die we absoluut willen aanboren”, besluit minister Ben Weyts. Er wordt meer dan 3 miljoen euro vrijgemaakt voor de begeleiding en promotie van deze unieke congreslocaties.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.