Coronacijfers in Oostende: wekelijkse update (22/06)

Posted on Posted in Covid-19, Oostende - De Stad aan Zee

Het aantal coronabesmettingen in Oostende is de afgelopen week opnieuw gedaald, tot onder de 20. Voor het eerst was er ook geen enkele leerling positief in de Oostendse scholen. Er liggen slechts twee patiënten met corona in de Oostendse ziekenhuizen. Driekwart van de meerderjarige Oostendenaars kreeg al een eerste prik. Het vaccinatiecentrum heeft deze week heel wat jongeren gepland voor een eerste dosis van het vaccin, maar ook heel wat zestigplussers die hun tweede prik krijgen.

De afgelopen week werden er in Oostende 18 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat is een daling met één derde in vergelijking met vorige week. Relatief waren er in Oostende ongeveer 25,1 besmettingen per 100.000 inwoners. Vijf nieuwe besmettingen vonden plaats bij 65-plussers, jongeren en kinderen onder de 19 waren goed voor 2 besmettingen. De positiviteitsratio is ook erg laag: vorige week werden er 274 coronatesten afgelegd in het testcentrum, waarvan 8 (ofwel 2,9%) een positief testresultaat opleverden.

Woonzorgcentra, ziekenhuizen en scholen

In de Oostendse woonzorgcentra zijn er – intussen al weken op rij – geen nieuwe besmettingen meer vastgesteld bij bewoners. Er was wel één personeelslid positief in een woonzorgcentrum. Alle andere collectieve voorzieningen in Oostende, zoals de buitenschoolse kinderopvang, de kinderdagverblijven en de voorzieningen voor mensen met een beperking waren afgelopen week coronavrij. In de Oostendse scholen testte afgelopen week geen enkele leerling positief, wel één personeelslid.

In AZ Damiaan worden momenteel 2 patiënten met Covid-19 verzorgd (maar niet op Intensieve Zorgen), in campus Serruys van het AZ Sint-Jan zijn er geen coronapatiënten meer.

Vaccinatiecentrum

75,4% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg intussen minstens één prik met het vaccin: in woonzorgcentra, ziekenhuizen, zorginstellingen en in het vaccinatiecentrum Kursaal. Intussen is bijna 42% ook volledig gevaccineerd.

In het vaccinatiecentrum zelf werden op vandaag al 76.933 prikken gezet, waarvan 26.294 tweede prikken. Deze week zijn er ongeveer 7.500 vaccins gepland, zowel tweede prikken bij zestigplussers, als eerste prikken bij jongeren.