Oostende krijgt groen licht voor afbraak zwembad van Onroerend Erfgoed en Vlaamse Overheid

Posted on Posted in In de pers

HLN.BE – Leen Belpaeme // Stad Oostende heeft overleg gepleegd met de Vlaamse Overheid en Onroerend Erfgoed over de afbraak van het oude zwembad in Oostende. “Beiden hebben geen bezwaar tegen de afbraak van het gebouw”, zegt burgemeester Bart Tommelein. Oostende zal nu de procedure starten om een sloopvergunning aan te vragen en plant ondertussen verder overleg over de toekomst van de site.

Het Oostendse schepencollege maakte eerder al bekend dat ze van plan zijn om het gebouw van het voormalige zwembad van Oostende af te breken. De bestuursploeg wil er graag terug een groene zone van maken. De stad pleegde ondertussen overleg met Onroerend Erfgoed. “Zij hebben geen bezwaar tegen de afbraak. Ze wijzen er op dat het een beslissing is van het stadsbestuur. Het gebouw is ook niet geklasseerd als monument waardoor het toegelaten is”, zegt Tommelein. De stad wil nu officieel een sloopvergunning aanvragen.

Er is ook al overleg geweest met het Vlaams Gewest die met het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) eigenaar is van de grond. “Ook MDK heeft geen bezwaar om een nieuwe samenwerkingsovereenkomst te maken voor de toekomst van de gronden. Wij hebben officieel gezegd dat we de erfpachtovereenkomst niet verlengen. Er is nu een overeenkomst om te bekijken welke bestemming die gronden zouden krijgen. Er is alvast zeker geen sprake van de bouw van appartementen, zoals veel mensen vrezen. We zullen samen met het Vlaams Gewest de bestemming invullen. Dat zal in nauw overleg zijn met het dossier van het Thermae Palace Hotel, die in een stroomversnelling komt. We zitten hiervoor binnenkort samen met minister Matthias Diependaele. De bedoeling is om van de site één geheel te maken en urbanistisch op te waarderen.”

Ondertussen loopt er nog altijd een petitie van vzw Archipel om het gebouw te behouden en in te richten als stadshal. Ook vzw Dement heeft zich achter het idee geschaard.