Groen licht voor restauratie Koninklijke Stallingen

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Stadsvernieuwing

De Koninklijke Stallingen worden volledig gerestaureerd, dankzij steun van de Vlaamse overheid. Dit gebeurt in verschillende fases zodat de sporthal tijdens de restauratie open kan blijven. De restauratiewerken voor de noordvleugel en de conciërgewoning starten nu.

Het betreft alle werken aan de buitenkant van het monument: daken, wanden, buitenschrijnwerk, maar ook de vernieuwing van de technische uitrustingen en binneninrichting. De Koninklijke Stallingen blijven dienst doen als stedelijk sportcentrum. Dankzij de werken worden de historische erfgoedelementen van het monument opnieuw in ere hersteld in harmonie met de sportfunctie van het gebouw.

Vlaamse Veerkracht

Voor deze werken wordt een premie van 1.263.782,71 euro toegekend door de Vlaamse overheid. Deze middelen komen uit het relanceplan Vlaamse Veerkracht, waarmee de Vlaamse Regering 4,3 miljard euro investeert om het economisch en maatschappelijk weefsel te herstellen na de coronacrisis. Vlaanderen zal de komende jaren met het relanceplan Vlaamse Veerkracht 4,3 miljard euro investeren om ons economisch en maatschappelijk weefsel te herstellen na de coronacrisis. Onroerend erfgoed moet haar steentje hiertoe bijdragen.

Onroerend erfgoed

Onroerend erfgoed vertelt vaak een lokaal verhaal en geeft mee vorm aan onze Vlaamse identiteit. Dankzij middelen uit het relanceplan krijgt Stad Oostende ondersteuning om de waarde van het erfgoed te bewaren. Investeren in ons onroerend erfgoed draagt in de eerste plaats bij tot werkgelegenheid in de bouw- en restauratiesector. Maar door ons patrimonium te gebruiken als toeristisch uithangbord levert deze investering op termijn ook een economische meerwaarde op. We maken van Vlaanderen een aantrekkelijke plek om in te wonen, te ondernemen, te bezoeken en te genieten.