Coronacijfers in Oostende: wekelijkse update (30/09)

Posted on Posted in Covid-19, Oostende - De Stad aan Zee

Het aantal coronabesmettingen in Oostende is de afgelopen week met meer dan de helft gedaald. De uitbraak van vorige week in een woonzorgcentrum is onder controle. De andere woonzorgcentra blijven coronavrij. In een aantal scholen is er een handvol coronabesmettingen vastgesteld. In het vaccinatiecentrum kregen intussen al 118 inwoners een derde prik.

De afgelopen week werden er in Oostende 22 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Relatief gaat het om 30,7 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is drie keer minder dan de besmettingscijfers van vorige week. De uitbraak die vorige week werd vastgesteld in een woonzorgcentrum is onder controle. Uiteindelijk testten 15 bewoners positief. Vier werden opgenomen in het ziekenhuis waarvan één op intensieve. De andere woonzorgcentra blijven gelukkig coronavrij.

Scholen en ziekenhuizen

In 12 Oostendse scholen testten telkens 1 of 2 leerlingen positief. In de Oostendse ziekenhuizen liggen momenteel 6 patiënten met corona, waarvan één op intensieve zorgen.

Testen

Er werden 410 testen afgenomen in het testcentrum in de Edith Cavellstraat, 15 met positief testresultaat. In het testcentrum op de luchthaven, waar mensen ook zonder doorverwijzing van de huisarts terecht kunnen, werden 334 testen afgenomen, waarvan 5 positief bleken.

Vaccinatie loont

Ondertussen kreeg al 82,2% van de Oostendenaars minstens één prik, 80,8% is volledig gevaccineerd. Bij de volwassenen is dat 90,3 %. In vaccinatiecentrum Kursaal werden in totaal al 135.461 prikken gezet. Intussen kregen de eerste 118 inwoners met een kwetsbaar immuunsysteem ook een derde prik.