Eén minuut stilte, digitaal rouwregister en vlaggen halfstok voor slachtoffers waterramp

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee
De gevolgen van het extreme noodweer in ons land zijn enorm. Tientallen mensen zijn nog niet terecht, velen lieten het leven. Om uitdrukking te geven aan ons medeleven houdt ook stad Oostende één minuut stilte. Er is ook een rouwregister en de vlaggen hangen halfstok.

Limburg, Henegouwen, Namen, Luik, … Welke Belg heeft geen band met deze toeristische pareltjes, de uitgelezen bestemmingen voor een daguitstap zowel in de zomer als in de winter. Wat deze regio’s is overkomen, lijkt onwezenlijk. De gevolgen van deze waterramp veroorzaken een shock. Nog zoveel mensen zijn vermist, nog zoveel puin moet worden geruimd maar nu al beseffen we dat dit een catastrofe is.

Eén minuut stilte

Dinsdag 20 juli om 12.00 uur zullen in het hele land de sirenes loeien van de voertuigen van de hulp- en interventiediensten. Van 12.01 tot 12.02 uur volgt dan een één minuut stilte. Ook het College van Burgemeester en Schepenen van Oostende en een delegatie van Politie en Brandweer houden dan één minuut stilte aan het stadhuis onder de luifel aan de ceremonie-ingang.

Rouwregister

Vele mensen willen de handen uit de mouwen steken, hulp verlenen, hun solidariteit tonen met concrete acties. Het Rode Kruis startte een geldinzameling waarmee aan de eerste noden tegemoet kan worden gekomen en op basis van hun aanwijzingen zullen ook andere noodacties opgezet worden.

Niet iedereen is in de mogelijkheid om ter plaatse te helpen of donaties te doen. Woorden kunnen echter zoveel betekenen wanneer iemand het moeilijk heeft. Een woord van troost is als een reddingsboei. Stad Oostende opende daarom het digitaal rouwregister voor alle mensen die hun verdriet of medeleven willen uiten. Het rouwregister vind je op www.oostende.be/rouwregister