Gratis randparking in Oostende deze zomer

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

In Oostende opent de randparking ter hoogte van de Stapelhuisstraat opnieuw de poorten. Vanaf 25 juni tot 4 september zal het mogelijk zijn om hier gratis te parkeren. Om het centrum te bereiken kunnen bezoekers gebruik maken van een nieuwe bushalte van De Lijn of een aangeduid parcours volgen van 1,8 kilometer richting de ingang van de Kapellestraat. Op de extra parking zal er ruimte zijn voor 800 wagens.

Tijdens de zomer is het dit jaar opnieuw mogelijk om gebruik te maken van de randparking ter hoogte van de Stapelhuisstraat. Nieuw dit jaar is dat de parking volledig gratis aangeboden wordt. Ter plaatse kan je kiezen voor een busrit naar het centrum of om te voet richting Kapellestraat te gaan. Het uitgestippelde parcours voor wandelaars werd duidelijk aangeduid.

Burgemeester Bart Tommelein: “We verwachten opnieuw drukke zomerdagen in Oostende met heel wat bezoekers. Velen van hen komen nog steeds met de wagen en door de randparking open te stellen creëren we extra capaciteit. We hebben ervoor gekozen om de parking gratis aan te bieden. De bezoekers kunnen daarna zelf beslissen om een busticket aan te kopen of om het uitgestippelde parcours te voet te volgen.” 

Praktisch

De parking is doorlopend open van 25 juni tot 4 september en het is mogelijk om de wagen meerdere dagen te laten staan. Er werd een nieuwe tijdelijke halte ingericht door De Lijn, waardoor het mogelijk is om Lijn 9 of Lijn 4 richting Oostende Station te nemen. Tickets koop je op de bus aan 2,5 euro per rit.

De bussen rijden in de weekends tot 3.00 uur ’s nachts en starten al opnieuw op vanaf 5.00 uur. Tijdens de weekdagen rijden ze tot 1.30 uur en starten weer op vanaf 4.30 uur.

Het is ook mogelijk om het uitgestippelde parcours van 1,8 kilometer te volgen om het centrum te voet te bereiken. Via de Konterdamkaai en de Graaf de Smet de Nayerlaan wandelt men zo het centrum van Oostende binnen. Uiterlijk 5 september mogen er geen wagens meer op het terrein staan. Alle praktische informatie is ook ter plaatse duidelijk zichtbaar.

Route

De parking is te bereiken via onderstaande route:

 • vanaf A10:
  • Voor het Kennedy-rondpunt de snelweg verlaten via de voorsorteerstrook richting N34 Blankenberge / Bredene
  • Op de eerste rotonde de eerste afrit nemen om onder de spoorweg door te gaan
  • Onmiddellijk na de spoorwegbrug rechts afslaan en daarna op de Camerlinkstraat opnieuw rechts afslaan
  • De ingang van de parking bevindt zich aan de linkerzijde, oprijden door de witte omheining
 • vanaf Bredene: 
  • Dr Eduard Moreauxlaan nemen richting Oostende centrum
  • Rechts afslaan na de Konterdambruggen (Blauwe bruggen)
  • De ingang van de parking bevindt zich aan de rechterzijde, oprijden door de witte omheining