Kindergemeenteraad kiest winnaar Dromen van Oostende

Posted on Posted in Jeugd, Oostende - De Stad aan Zee

De leden van de Kindergemeenteraad kwamen bijeen en stemden voor de winnende droom van de wedstrijd Dromen van Oostende. De origineelste droom uit 826 inzendingen kwam van de 10-jarige Babette. Zij droomt van een beach festival voor alle vijfdes en zesdes van Oostende met een reuzegrote popcornmachine. De Stad haalt nu alles uit de kast om de droom dit voorjaar spectaculair in vervulling te laten gaan.

Stemming door de Kindergemeenteraad

Tijdens de wedstrijd Dromen van Oostende konden kinderen hun grootste droom inzenden. Maar liefst 826 kinderen namen deel. De jury selecteerde uit alle inzendingen een top 10, die op woensdag 21 februari aan de Kindergemeenteraad werd voorgesteld.

De kinderen bespraken alle dromen in groep en kregen de kans om goed na te denken over welke ze de meest originele vonden. Na een intense, maar leerrijke middag, gingen de kinderen over tot de individuele stemming. Het werd zeer spannend maar één droom deed de harten van de Kindergemeenteraad duidelijk sneller kloppen en won:

“Ik droom van een beach festival voor alle vijfdes en zesdes in Oostende met een reuzegrote popcornmachine!”
– Babette Landrieux (10)

De Stad neemt nu snel contact op met de winnende dromer om alles te organiseren. Het belooft een knapperig en feestelijk voorjaar te worden!

De top 10

De Oostendse kinderen dromen er graag en goed op los, zoveel is duidelijk. Het was bijzonder moeilijk om uit alle inzendingen slechts tien grote, originele dromen te selecteren. Hoewel er maar één grote winnaar is, krijgen de andere dromers uit de top 10 elk een persoonlijke brief toegestuurd en krijgen ze een James verrassingspakket.

Dit zijn de overige dromen uit de top 10:

Mona Jonckheere (10): een opblaasbaar waterpark in de zeeIlyana Georges (11): een middag politie en boef spelen met de echte Oostendse politieKunga Geng Duo (6): een speelpoppendorp waar alle kinderen samen kunnen spelen met hun popEline Asaert (9): een overnachting in een luxehotel met de hele klas Tuur Van Overtvelt (10): een Nerf battle arena in OostendeLucie Declerck (10): een grote lange tafel op de zeedijk om met de hele school aan te ontbijtenLily-Marie Laloo (6): een zeemeerminnenfeest in het zwembad voor de hele klasLola Vanhoovels (6): een reuzegroot zandkasteel met een al even grote bloemenwinkel op het strandTiem Couvreur (6): een dag leven zoals de Franse soldaten in Fort Napoleon, met de hele klas

Enkele kleinere dromen krijgen een juryprijs

De Stad werd overdonderd door het grote succes van de wedstrijd en de vele originele en hartverwarmende dromen. Enkele van de kleinere dromen die de top 10 niet haalden, deden de harten van de juryleden smelten. Daarom besliste de Stad om die ook te verwezenlijken, bovenop de grote droom die verkozen werd door de Kindergemeenteraad. Meer info daarover volgt binnenkort. Nu is het eerst aan Babette.