Laatste oude straatnaambordjes: tik jouw exemplaar op de kop!

Posted on Posted in City Marketing, Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee, Samenleven, Stadsvernieuwing

De laatste jaren verving Stad Oostende oude straatnaambordjes door exemplaren in de nieuwe huisstijl. De oude bordjes werden verloot onder de inwoners. Intussen kon de Stad al zo’n 1.000 stadsgenoten plezieren met een straatnaambordje. Ge├»nteresseerde Oostendenaars kunnen nu nog de laatste bordjes bemachtigen.

Enkele jaren geleden begon de Stad met het vervangen van de oude straatnaamborden. Veel bordjes waren amper nog leesbaar. Het was ook een uitgelezen moment om ze in de nieuwe huisstijl te kleden.

Omdat Stad Oostende het zonde vindt om de oude straatnaamborden bij het oud ijzer te gooien, besloot de Stad om ze te verdelen onder de Oostendenaars. Op die manier blijft een belangrijk stuk Oostendse geschiedenis bewaard. Heel wat stadsgenoten hapten toe om een uniek stukje geschiedenis in huis te halen. Intussen kon de Stad al zo’n 1.000 Oostendenaars plezieren met een straatnaambordje.

Ondanks het grote succes van de uitdeelacties blijft er een aantal straatnaambordjes zonder nieuwe eigenaar. Daarom biedt Stad Oostende alle inwoners alsnog de kans om een oud straatnaambordje op de kop te tikken. Je kan je straatnaambordje aanvragen via www.oostende.be/straatnaambordjes.