Stad Oostende lanceert brede burgerbevraging

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee

In februari organiseerde Stad Oostende opnieuw een burgerbevraging bij 2.500 willekeurig gekozen inwoners. Vanaf 19 febuari 2024 geeft de Stad álle inwoners en geregistreerde tweedeverblijvers de kans om online deel te nemen aan de burgerbevraging.

Enkele weken geleden lanceerde de Stad voor de tweede keer de burgerbevraging. Bij zo’n 2.500 Oostendenaars viel er een vragenlijst in de bus waarbij de Stad polst naar hun mening. Via deze methode tracht Stad Oostende om representatieve reacties te ontvangen van de deelnemers die de gehele populatie weerspiegelen. De kans om te worden geselecteerd, was voor iedereen even groot.

Iedereen kan online deelnemen

Dit jaar maakt Stad Oostende de burgerbevraging ook beschikbaar voor álle inwoners. Vanaf maandag 19 februari 2024 start de brede online burgerbevraging.

We moedigen alle Oostendenaars en geregistreerde tweedeverblijvers aan om deel te nemen. Jullie mening is belangrijk en kan het toekomstig beleid mee sturen! Wie extra ondersteuning nodig heeft om de bevraging in te vullen, kan die krijgen via onze digipunten.Burgemeester Bart Tommelein

Via deze aanpak wil de Stad gelijkenissen en verschillen ontdekken tussen de aselecte steekproef en de brede bevraging en daaruit leren voor de toekomst. Om deze burgerbevraging mogelijk te maken, werkt Stad Oostende samen met het onafhankelijk onderzoeksbureau Profacts.

Heb je interesse om je mening over Oostende te geven? Ga dan naar het digitale platform ons.oostende.be. Personen die extra ondersteuning wensen, kunnen een beroep doen op de digipunten. Meer informatie over de digipunten vind je op www.oostende.be/digipunten.