#Mercivanuitmijnkot: vrijdag 20 maart om 12.00 uur

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

De strijd tegen het coronavirus vergt op dit moment het absolute uiterste van alle zorgverleners in ons land. Ook de medewerkers van de Oostendse ziekenhuizen, woonzorgcentra, huisartsenpraktijken, kinderdagverblijven en andere plaatsen in de stad geven het beste van zichzelf om mensen te helpen. Daarom roept Stad Oostende iedereen op om mee te doen met de bedankingsactie #Mercivanuitmijnkot op 20 maart om 12.00 uur. Naar analogie met Italië, roepen we op om op vrijdag 20 maart op het middaguur met z’n allen een oorverdovend applaus te geven voor alle mensen die werken binnen de zorg. Iedereen moet zo veel mogelijk thuis blijven, dus we vragen om dit te doen vanuit de huizen en appartementen, maar met het raam open: #mercivanuitmijnkot dus! We roepen bovendien iedereen op om een wit doek, laken of T-shirt buiten te hangen als teken van hoop en van waardering voor de zorgverleners uit Oostende en daarbuiten. Je kan kinderen ook vragen om een tekening te maken met een positieve boodschap en die aan het raam hangen.

Witte lakens en tekeningen

Heel wat mensen zijn dag en nacht op het terrein actief. Ze werken nu extra hard om de crisis voor iedereen draagbaar te maken: denk maar aan verplegers, dokters, politie- en veiligheidsdiensten, opvoeders en leerkrachten die opvang moeten voorzien, mensen die de voedingswinkels draaiende houden,… Als zij dan ’s morgens of ’s avonds naar hun werk rijden, geven de witte lakens en de tekeningen aan het raam hen hopelijk extra motivatie om verder te doen.

Let op! Het is zeker niet de bedoeling om samen te komen! De maatregelen tegen het coronavirus blijven van kracht! Geef het applaus dus van thuis uit. Doe mee met deze symbolische actie en toon de Oostendse zorgverleners hoe hard we hun inzet waarderen in deze moeilijke tijd. Samen tegen het coronavirus!

#Mercivanuitmijnkot / Sylvester

No Description