Mooi verhaal met doorstart in derde nationale in de maak voor het Oostendse voetbal

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Sport

De voorbije week zijn er meerdere gesprekken geweest tussen het bestuur van KSV Diksmuide, een delegatie van het voormalige KVO en de Oostendse jeugdwerking, en de Stad Oostende. De neuzen wijzen in dezelfde richting om een groter gezamenlijk voetbalverhaal op te starten waarbij de identiteit van KV Oostende en KSV Diksmuide wordt bewaard. Van alle kanten is de intentie uitgesproken om samen te werken en naar een grote jeugdacademie evolueren die al vanaf volgend seizoen jeugdploegen op interprovinciaal, provinciaal en gewestelijk niveau in competitie kan brengen. Doelstelling is om een van de mooiste jeugdacademies van Vlaanderen te maken en met eigen jonge voetballers door te stoten naar de hoogste amateurreeks. De eerste ploeg zou in het Oostendse Albertpark kunnen spelen en de tweede ploeg – in tweede provinciale – op De Pluimen in Diksmuide. Ook vrouwenvoetbal en de G-werking krijgen een mooie plaats in dit verhaal.

Gisterenavond werd de Oostendse achterban geraadpleegd tijdens een overleg in het stadhuis, op initiatief van de burgemeester. De groep stakeholders – voormalige bestuursleden, erevoorzitters, fans, sponsors, ex-spelers, (jeugd-)medewerkers, ambassadeurs – waren het unaniem eens om de gesprekken met KSV Diksmuide verder te zetten. Deze deal is echter zeker nog niet rond. De volgende dagen zal het overleg hierover in alle sereniteit en discretie verdergezet worden.

Karl Vannieuwkerke, ondervoorzitter KSV Diksmuide: “We hebben de voorbije zeven jaar met vijf promoties – drie van onze A-ploeg en twee van onze B-ploeg – het provinciaal voetbal in West-Vlaanderen een nieuw gezicht en elan gegeven. We hebben bewezen dat je met een verhaal dat bijna volledig gestoeld is op eigen jeugd en een beperkt budget hoge ogen kan gooien. Het voorbije seizoen speelden onze jongens in 1e provinciale kampioen met het recordaantal van 81 punten op 90. We willen de impact die we de voorbije jaren hadden heel graag doortrekken in de amateurreeksen van het nationale voetbal. We geloven in de maakbaarheid van de sport en willen realisme prediken. Weg van financiële risico’s en megalomanie een mooi verhaal schrijven met jonge voetballers die de perfecte opleiding krijgen, is het enige wat we willen. Ik voel veel goesting bij mijn bestuur en bij de mensen van Oostende, waar heel veel know how aanwezig is.”

Bart Tommelein, burgemeester Oostende: “Als stadsbestuur zijn wij altijd vragende partij geweest om ook volgend seizoen voetbal op nationaal niveau te hebben in Oostende. Dat we appartementen zouden willen bouwen op de site van het Albertpark is klinkklare onzin. De Stad wil absoluut een goede oplossing voor de jeugd, voor de infrastructuur én voor de hele KVO-community. De gesprekken met Diksmuide evolueren positief. De volgende dagen spreken we verder om hopelijk snel tot een definitieve overeenkomst te komen. Dit kan een zeer mooi, nieuw voetbalverhaal zijn in Oostende én in Diksmuide.”