Nieuw: Boerenmarkt op het Mariakerkeplein

Posted on Posted in Economie, Economisch Huis, Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende organiseert in samenwerking met het Economisch Huis Oostende een gloednieuwe Boerenmarkt: een markt waar iedereen terecht kan voor verse producten, rechtstreeks te koop bij de producent. De Boerenmarkt zal vanaf woensdag 10 november tweewekelijks plaatsvinden op het Mariakerkeplein.

Op 10 november vindt de eerste editie van de nieuwe Boerenmarkt plaats op het Mariakerkeplein in de wijk Mariakerke. Deze markt wordt vanaf dan elke twee weken georganiseerd op woensdagnamiddag tussen 14.00 en 18.00 uur.

Rechtstreeks contact tussen producent en consument

Op de Boerenmarkt kan iedereen terecht voor verse en lokale voedselproducten zoals groenten, fruit en aardappelen van eigen kweek, maar ook brood, zuivelproducten en vleeswaren.

Het Economisch Huis Oostende zet zich in om de lokale economie te ondersteunen en te stimuleren. Op de Boerenmarkt komt de Oostendenaar in direct contact met de lokale producent, waardoor dit initiatief perfect past in het verhaal van lokaal kopen en aansluit bij de slogan #ikkoopinoostende.

Stad Oostende heeft onder de noemer ‘Oostende Oogst’ een eigen voedselstrategie. Eén van de doelstellingen is om de korte keten te ondersteunen en de burgers in contact te brengen met lokaal gekweekte producten. Lokale en verse voeding leeft duidelijk in Oostende. Het stijgend aantal leden in de Biopluktuin én het succes van onze hoevewinkel in de Tuinen van Stene zijn maar enkele voorbeelden.

Gezellig drankje op de markt

Tijdens de wintermaanden zal je op de boerenmarkt een warm drankje, zoals chocolademelk of thee, kunnen kopen om tijdens je boodschappen gezellig iets te drinken. In de warmere periodes volgt dan een frisse variant, zoals huisgemaakte ijsthee.

Voor de eerste editie van de boerenmarkt op 10 november is er een kleine en ‘kruidige’ verrassing voorzien voor de eerste klanten die verse producten aankopen bij de marktkramers (zolang de voorraad strekt).

Een overzicht met de exacte data en aanwezige standhouders van de boerenmarkt vind je op www.oostende.be/boerenmarkt en op www.economischhuis.be. De aanwezigheid van de Boerenmarkt in Mariakerke wordt na een half jaar geëvalueerd.